Дамбовеца имал блокирано имущество за над 300 млн. лева

38543
Дамбовеца имал блокирано имущество за над 300 млн. лева

Преди 4 години Пламен Стоянов, известен като Дамбовеца, бе арестуван по делото "Октопод". До този момент срещу него няма конкретизирано обвинение, нито обвинител акт. Това заяви самият той в интервю пред Нова телевизия.

На 10 февруари 2010 г. седем души бяха арестувани. Те бяха обвинени за организирана въоръжена престъпна група. Един от задържаните бе и адвокат Николай Велков, сочен за „мозъка на Октопода". Алексей Петров, Шотолов и Хамстера ги съдят от години. Но за четирима от задържаните все още няма внесен обвинителен акт в съда.

Собственичката на "Афера" призна, че се е срещала с Алексей Петров

Имала съм няколко срещи с Алексей Петров, разказа пред съда собственикът и главен редактор на сайта "Афера" Веселина Томова. По искан...

„Няма обвинителен акт и напрактика изтича периода, в който можеше прокуратурата да внесе този обвинителен акт. Спазва се закона и тече последният едномесечен срок, в който държавното обвинение може да внесе обвинителен акт, след което или да го прекрати, или съдът ще го прекрати", обясни адвокат Николай Велков.

Десетки милиони бяха запорирани на Пламен Стоянов, по-известен като Дамбовеца, който бе сред задържаните.

„Няма конкретизирано обвинение. С днешна датанещата са такива, каквито бяха преди четири години. В крайна сметка не са открити никакви нарушения. Тук номера няма да мине поради липса на достатъчно доказателства", коментира Дамбовеца. По думите му през последните четири години са се опитвали да му припишат убийства на хора, както и опити за спиране на бизнеса му.

Четири години след операция „Октопод" един от обвиняемите - Пламен Стоянов, известен като Дамбовеца, съди България за 85 милиона евро. И е на път да ги получи, или поне част от тях. В жалбата, която е над сто страници, адвокати са описали надлежно всички действия на правителство, министри, служби, прокуратура.

Съдът разреши на Алексей Петров да пътува в чужбина

Съдът пусна Алексей Петров да пътува до Виена, Австрия, за периода 16-19 януари, предаде БГНЕС. Пътуването ще е във връзка със здравосл...

„Отидохме в етап, в който съдът в Страсбург реши да разгледа делото като пилотно", обясни Пламен Стоянов, известен като Дамбовеца.

На служебното правителство миналата година пък се паднало да отговаря на 10-ина въпроса. „Поискаха да направим одит на щетите и пропуснатите ползи. Показа едно 8-цифрено число. Моят иск е за 85 млн. евро", заяви Дамбовеца.

Одитът е извършен от международно призната компания. По думите на Пламен Стоянов практиката в такива случаи е жалбата да бъде уважена и завелият делото да получи около 50-60% от исканата сума.

Той заяви, че има блокирано имущество за над 300 млн. лв. 10 дни преди ареста той е бил кандидат да вземе Кремиковци, разказа още Пламен Стоянов. Всичко е за пари, коментира той. Обидното за мене, е че българските политици, съдейки по себе си смятат, че всеки български гражданин е крал ДДС, посочи Дамбовеца.

Съдията по делото "Октопод" се разболя

Днешното заседание по делото „Октопод” срещу Алексей Петров е отложено. Причината – неявяване на председателя на съде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com