Данъчен е хванат с подкуп от 15 000 лева

2448
Данъчен е хванат с подкуп от 15 000 лева
Снимка: БГНЕС

Служител на НАП е заловен в момента на получаване на подкуп от 15 хил. лева. Това каза административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова на брифинг във връзка с образувано досъдебно производство срещу служител на НАП за подкуп.

Русинова обясни, че образуваното досъдебно производство е след успешна акция на служители на ГДБОП под ръководството на Софийската градска прокуратура. В рамките ѝ е задържано лице, служител на НАП, който е заловен в момент на получаване на първия транш от поискан от него сума, предава "Фокус".

Ще удължи ли НАП срока за подмяна на касовите апарати?

"Годишно държавата губи приход от 330 млн. лв. заради липсата на регулация на софтуера на касовите апарати. Не обсъждаме отсрочка за по...

Служители на приходната агенция са били определени със заповед да извършат ревизия на търговско дружество. В последствие въпросните служители са провели няколко срещи с управителя на дружеството. При първата от тях те са го уведомили, че по отношение на неговото дружество са установени недекларирани печалби в размер на 800 хил. лева. Служителите са предложили да му бъде изготвен акт само за 16 до 20 хил. лева. За целта управителят на дружеството е трябвало да им предостави сумата от 45 хил. лева.

Сигналът за поискания подкуп е подаден от самия управител и в последствие служителят на НАП е заловен при получаването на първия транш от 15 хил. лева, които са му били предадени в центъра на столицата. Емилия Русинова уточни, че служителят е задържан за 72 часа и предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража, а процесуално следствените действия по случай продължат, като има и още заподозрени.

Задържаният с подкуп служител на НАП - експерт от отдел "Ревизии"-  е бил отстранен от длъжност през 2015 година заради престъпление от общ характер. По непотвърдена информация той е бил възстановен на работа със съдебно решение, стана още ясно от думите на Русинова.

По думите ѝ анализът на доказателствата не е приключил и кръгът от обвиняеми лица не е изчерпан. Тя отбеляза, че на управителя на проверяваното дружество, на когото е искан подкуп, е било обяснено от служителите на НАП, че по принцип взимат по 8%, но в конкретния случай са решили да поискат 4% - по 15 единици на човек.

Хванаха служител на група „Миграция“ в ОДМВР - Кърджали с подкуп

При специализирана операция на служители от Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР днес е задържан служител на група „Ми...

„Обяснението на служителя на НАП, е че по принцип счетоводството е добре водено, но по някакъв сложен механизъм, който дори самият свидетел не е успял да разбере, му е изчислено, че всъщност дружеството има несъответствие с 800 хил. лева“, посочи още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Огромно задръстване заради катастрофа край Пловдив

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Пореден случай на насилие: Mъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Козлодуй

Внезапно изскочи пред камиона: Дете е в болница след инцидент в Бургас

Ало измамници заплашваха с часове възрастна жена, взеха и 4 000 лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com