Делото САПАРД не тръгна пак, този път заради технологична засечка

11695
Делото САПАРД не тръгна пак, този път заради технологична засечка
Снимка: БГНЕС

Технологиите определено не са силната страна на българския съд, след като и днес делото САПАРД не можа да тръгне. И причината е, че видео конферентната връзка със свидетели от Германия не можа да бъде осъществена, информира ПИК.

По делото подсъдими у нас за пране на 7,5 млн. евро чрез продажба на стара селскостопанска техника в Германия и Швейцария като нова са бизнесменът Марио Николов, съпругата му Мариана, Радмил Петров, Петя Хаджииванова, Марияна Николова, Иван Иванов, Анна Шаркова, Лазарина Георгиева, Валентин Ангелов.

Делото САПАРД не тръгна в апелативния съд

Делото САПАРД не тръгна днес в Софийския апелативен съд. Причината да не се даде ход на делото бе нередовното призоваване на част ...

Групата подсъдими беше оправдана от Софийския апелативен съд (САС) през 2012 г., но Върховният касационен съд (ВКС) отмени решението и върна делото за преразглеждане. В Германия и Швейцария за източването на въпросните 7,5 млн. вече има осъдени, излежаващи ефективни присъди. Именно от там трябваше да има свидетелски показания, но според техническите лица никой от Германия не пожелал „да се свърже” с българския съд.

Технологичната спънка е буквално „ново 20” в богатото разнообразие от препятствия пред делото. При предния опит за старт делото беше отложено, защото част от подсъдимите бяха нередовно призовани, включително Марио Николов и съпругата му. Нередовно призован беше и адвокатът на Николов Менко Менков, който защитава в съда и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com