Делото срещу Митьо Очите отново не тръгна

6304
Делото срещу Митьо Очите отново не тръгна
Снимка: БГНЕС

Делото срещу Димитър Желязков - Митьо Очите, обвинен в организиране и ръководене на престъпна група, част от която е и неговата дъщеря, не тръгна и днес в спецсъда. Това предаде БГНЕС.

През май процесът регистрира един фалстарт, след като и заради отсъствието на един от подсъдимите разпоредителното заседание бе отложено за днес. Тогава съдът обяви този подсъдим за общодържавно издирване.

Съдебно-медицинска експертиза отложи гледането на мярката на Митьо Очите

Специализираният съд отложи гледането на мярката на Димитър Желязков – Очите. Причина за това стана постъпило искане от адвоката ...

В съдебна зала стана ясно, че той е обявен за издирване на 6 юни. Докладва се, че е бил призован по телефона за днешното съдебно заседание, но съдът прецени, че не е сигурно, че е разговаряно с него. Адвокати казаха, че този подсъдим след предходното заседание е депозирал жалба, тъй като беше изменена мярката му за неотклонение.

Адвокатът на Желязков Илиян Василев каза, че възприема отлагането на делото като „поредната нескопосана оперативна операция на някои прокурори в Специализираната прокуратура да осуетят разглеждането на делото”.

Евгения Станкова, която е един от прокурорите по делото, e категорична, че не са налице никакви предпоставки да се прекратява на наказателно производство не само по отношение на Желязков, но по отношение на всички, за които прокуратурата е изготвила и внесла обвинителен акт.

„Прокуратурата е държавното обвинение, тя е страна в наказателното производство и считам, че няма абсолютно никакви предпоставки за такъв коментар. Всяка една от страните в наказателното производство имат своето процесуално поведение и считам, че когато има някаква недобросъвестност от страна на някои подсъдим същата не може да бъде прехвърлена като вина върху прокуратурата”, заяви Станкова.

Дъщерята на Митьо Очите сe сдоби с обвинение от спецпрокуратурата

Дъщерята на Димитър Желязков Очите се сдоби с обвинение от спецпрокуратурата, съобщи bTV. То е за участие в организирана престъпна гру...

Тя каза, че се надяват следващият път да се даде ход на разпоредителното заседание. „До настоящия момент съществуват абсолютни процесуални предпоставки, които налагат да не се дава ход на делото. Надяваме се на определената от съда следваща дата да се даде такъв ход“, каза прокурорката.

За подсъдимия, който не бе в зала днес, тя посочи че е обявен за издирване от една седмица. „Така или иначе щателното дирене е в своя начален етап. Предстои да бъде проведено такова щателно издирване и се надяваме да се положат усилия в тази насока и да се яви лицето“, посочи обвинителната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com