Делото срещу Октай ще се гледа на 25 юни

9867
Делото срещу Октай ще се гледа на 25 юни
Снимка: БГНЕС

Делото срещу Октай Енимехмедов, който извърши опит за покушение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган, ще се гледа на 25 юни в Софийския апелативен съд (САС). Това съобщи БГНЕС.

На 26 февруари Софийски градски съд осъди на 3 години и 6 месеца Октай Енимехмедов. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС. През май излязоха и мотивите по делото, в които се казва, че Октай Енимехмедов не е могъл да причини смъртта на Ахмед Доган. Категорично по делото няма доказателства за умисъл на подсъдимия да умъртви Ахмед Доган.

Делото в САС е след протест на прокуратурата, която протестира присъдата именно в частта, с която СГС приема, че няма доказателства за опит за убийство.

На VIII-а Национална конференция на ДПС на 19 януари 2013 Доган изнасяше доклада си, когато Октай Енимехмедов излезе на подиума с пистолет в ръка и го насочи към главата на политика. Пистолетът обаче засече и само щракна. В този момент Доган изблъска ръката на младия мъж, последва схватка между двамата, след което Доган падна на земята, а върху нападателя първи се нахвърли секретарят на ДПС Мустафа Карадъйъ. В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС, около 20 души се нахвърлиха срещу Октай. След като бе пребит, нападателят, на който се видя карта за акредитация за форума, бе изведен от залата.

Октай Енимехмедов беше задържан от полицията и разпитван часове наред. В началото му бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. На 13 март същата година Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за побоя над 25-годишния мъж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com