Делото срещу стрелеца от Лясковец започна с минишоу

7989
Делото срещу стрелеца от Лясковец започна с минишоу
Снимка: БГНЕС

При засилени мерки за сигурност започна процесът срещу 54-годишния Петко Петков от Лясковец. Преди година той застреля спецполицая Емил Шарков и рани петима негови колеги.

Делото се гледа в окръжен съд - Велико Търново при закрити врати заради секретна информация. Заради това журналистите през цялото време бяха държани на разстояние от зала 8, където тече процесът.

Майката на Емил Шарков: Цялата операция в Лясковец беше страшно нескопосана

Цялата операция в Лясковец беше страшно нескопосана. Пълно безхаберие. Всичко това се дължи на факта, че в ръководството на МВР цари не...

На делото присъстват бащата на убития командос, който е частен обвинител и предявява иск за 80 000 лева кръвнина. В съда дойде и майката на Шарков Ваня Рибчева.

"Да е благодарен убиецът, че не е в държава, която за убийство на полицай се полага безапелационно смъртна присъда", каза Рибчева на влизане в съдебната палата.

Точно в 9,30 ч в съдебната зала бе въведен и подсъдимият. "Ще покажа, че съм невинен, напълно невинен", викаше по коридорите Петков, воден от съдебна охрана.

На делото присъства и един от ранените командоси. Останалите отказали да предяват претенции, пише "Труд".

Лазаров за операцията в Лясковец: Спазил съм всички актове

Спазил съм всички законови и подзаконови нормативни актове по провеждането на операцията за Лясковец и след това. Това коментира главни...

Минути преди началото на процеса председателката на окръжния съд Мая Маркова излезе от залата, за да разбере дали всички адвокати са инструктирани по закона за класифицираната информация. По делото са сформирани резервни състави от магистрати и съдебни заседатели.

Петков е обвинен и за опит да убие още петима колеги на Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма, както и за незаконно притежавани оръжия и боеприпаси. Обвинителният акт срещу стрелеца е дълъг над 80 страници, а материалите по разследването са събрани в 19 тома.

Класифицирана е информацията за имената на участващите барети, подготовката, стратегията и тактиката им в злополучния 14 март 2014 година, когато Петко застреля Емил Шарков при акцията в дома му за изземване на незаконно оръжие.

 

И делото срещу стрелеца от Лясковец не мина без връщане на прокуратурата

С разпореждане на съдия-докладчик Великотърновският окръжен съд е прекратил съдебното производство срещу стрелеца от Лясковец Петко Пе...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com