Доживотен затвор за убийците на Женя Тодорова

22374
Доживотен затвор за убийците на Женя Тодорова

Физическият убиец на 21-годишната Женя Тодорова Петър Ангелов и поръчкителката на убийството – лелята Светла Тодорова, получиха доживотен затвор от Варненския окръжен съд.

Ангелов и Тодорова ще трябва да платят и по 200 хил. лева кръвнина за жестокото си деяние, предаде "Нова телевизия".

Братовчедката на Женя Тодорова слушала как я убиват

След като във Варненският окръжен съд бяха разпитани родителите на Женя Тодорова, бяха разпитани Даниела Тодорова, дъщеря на Светла Тод...

Петър Ангелов вече си призна, че е извършил убийството. За деянието си той е взел 2 хил. лева от лелята Светла Тодорова, която нееднократно е казвала, че щяло да бъде по-добре Женя да умре, за да може да вземе къщата ѝ.

Дъщерята на Тодорова – Даниела, призна, че в нощта на убийството е чула шум и не е посмяла да излезе, защото се страхувала, че Петър може да я обърка с жертвата и да я убие. Даниела и съпругът ѝ Данаил бяха докарани в съда принудително, защото не искаха да свидетелстват срещу Светла Тодорова.

В обвинителният акт е записано, че момичето е убито по изключително жесток и особено мъчителен начин. Женя Тодорова е пробождана дори и след като ножът се счупил, физическият извършител Петър Ангелов е продължил да нанася удари и да я пробожда в нанесените рани с химикали. Множество са раните по врата и лицето на момичето. Часове след трагичната гибел на Женя, експерти преброили 77 прободни и порезни рани в лицето, шията, в тила, в гърдите, по гърба и ръцете. Потвърдено бе, че физическия убиец Петър Ангелов е употребил наркотик преди убийството.

"Единствената присъда, която ще ни удовлетвори, е доживотна без право на замяна."  Това каза майката на убитата Женя Тодорова – Ренета Тодорова, пред съдебната зала на Варненския окръжен съд по рано през днешния ден.

Убиецът на Женя от Варна поиска съкратено съдебно следствие

Обвиненият за убийството на 21-годишната Женя Тодорова - Петър Ангелов, е признал вината си и е поискал съкратено съдебно следствие.Тов...

През сълзи майката заяви, че нито пари, нито имоти могат да компенсират загубата на семейството й. Ренета Тодорова посочи, че единствено доживотната присъда може да даде поне малко покой на опечаленото й семейство. По думи на бащата Венцислав Тодоров – обвинената за подбудителство Светла Тодорова, негова сестра и леля на убитото момиче, не може да се твърди, че му е сестра. Той също иска единствено обвинената Светла Тодорова и призналият вината си за убийството на Женя Тодорова - Петър Ангелов, да получат доживотни присъди.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com