Експерт: Борисов не беше застрашен, обирджиите в Айтос са искали нещо повече

7103
Експерт: Борисов не беше застрашен, обирджиите в Айтос са искали нещо повече
Снимка: БГНЕС

Бих казал, че от този случай вчера (19 май), който се случи на бизнес форум "Оперативна програма – Иновации и конкурентоспособност" не е истинска опасност за премиера. Но това е повод НСО да си направи извод, че на подобни мероприятия е достатъчно да си добре облечен, но и охранителите го следяха. Това каза експертът по сигурността Славчо Велков пред Нова телевизия.

Велков си спомни за филм, в който атентатор уби жертвата си със заострена монета. Не е пробив това, което стана вчера, но има за какво да се замисли НСО, добави Велков.

НСО се издъни в охраната на Борисов, но не си признава

Националната служба охрана допусна пробив в сигурността при охраняването на премиера Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Малко преди началот...

Банковият обир в Айтос

По отношение на вчерашния банков обир в Айтос Велков заяви, че не само парите са били цел. Той уточни, че няма достатъчно информация, но след като има изстрели и след като е имало атоматично оръжие, това е престъпление с висок риск. При тези обстоятелства можеше да се стигне и до заложническа драма, смята Велков. И заяви – явно е, че тези хора са имали информация за сумите в банковия клон, но са се целили и в нещо друго, но нещо се е случило, за да не успеят да си постигнат целта.

Все още не е ясно колко пари са задигнати. По неофициална информация става въпрос за 30-40 хил. евро. Нападателите са били с каски на главите, единият е бил по-висок. Имало е и изстрел, за да бъдат сплашени служители и клиенти. Обирджиите са дошли с мотор. Кметът на Айтос Васил Едрев не можа да даде повече информация по случая. Той коментира само, че не знае за теорията, че в клона на Уникредит били липсвали пари и обирът е инсценировка.

Основният проблем в държавата е, че 20% от младите хора в България не работят, а не че се разхождат с калашници и мотори, включи се и председателят на Уникредит Левон Хампарцумян. Перфектна реакция на служителите на банката, похвали банкерът. В един модерен клон, какъвто ние имаме, не се държат много пари. Става въпрос за няколко десетки хиляди лева, каза Хампарцумян и не можа да каже дали всички пари в брой в този момент са задигнати.

Радан Кънев: Охраната на политици не може да е четири пъти по-скъпа от борбата с тероризма

Не искам да говоря за детайли като откриване или закриване на НСО. Въпросът е, че НСО е един остатък от комунистическия режим, който не...

Велков не се съгласи, че не е проблем да има хора с калашници. При изстрела можеше да стане рикошет, да бъде убит. Това са решителни и смели хора, а не лентяи, гледали филмчета, каза Велков, опонирайки на Хампарцумян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com