Фалстарт на делото срещу семейство Баневи*

4970
Фалстарт на делото срещу семейство Баневи*
Снимка: БГНЕС

Делото за данъчни измами срещу Николай, Евгения и Мария Баневи не успя да стартира по същество днес, предаде репортер на БГНЕС.

Специализираният наказателен съд прецени, че на защитата на подсъдимите трябва да се предоставят документи от приходната агенция, свързани с дружествата "Полимери" и "Партнърс комерс" за периода от 2007 до 2013 г.

Бивш счетоводител на Баневи: Мога да кажа само как един човек харчи по 190 000 за един ден

"При мен никога не са държани големи пари. Единственото, което мога да кажа, е как един човек харчи по 190 000 за един ден". Това каза ...

Счетоводните документи трябва да докажат твърдението на прокуратурата, че Банев не е декларирал коректни суми от двете дружества. В момента те са част от другото дело срещу Баневи - за присвояване на средства, както и за пране на пари. Магистратите изискаха да се разкрие съдържанието на 27-те чувала, които са обект на второто дело, и да се приложат всички данни и документи, с които разполага РУ Девня към сегашното дело за данъчни измами.

Съдът задължи Прокуратурата да събере допълнителните доказателства до 20 ноември 2019г., когато ще е следващото заседание на магистратите. След това делото би трябвало да започне с разпит на свидетелите Анна Главинова, Виолета Бошкова, Милена Шопова, Венцислав Генов и Владимир Владимиров, пише Агенция "Фокус".

БГНЕС отбелязва факта, че семейство Баневи се защитава от десет адвоката: Николай беше с четирима, сред които и дъщеря му Мария. Евгения – също с толкова, а майката на Банев, Мария – с двама.

На днешното заседание съдът разгледа единствено искането на Николай Банев да бъде пуснат под домашен арест, за да може да се грижи за съпругата и двете си непълнолетни деца.

Пред съда, Банев разказа и за ужасяващите условия в ареста и обясни, че дневно залагали по 20 капани за мишки, и на сутринта те били пълни. "Мръсотията е страшна, няма топла вода. Идва зима, а в нито едно помещение няма радиатори", разкри бизнесменът и добави, че се къпе със студена вода и спи, обграден от хлебарки. Той подчерта, че е лъжа и твърдението, че води луксозен живот.

Имението на Баневи в "Бояна" е пуснато на търг (СНИМКА)

Имението на Николай Банев и съпругата му Евгения в столичния квартал "Бояна" вече е пуснато на търг от частен съдебен изпълнител. А при...

Той заяви още, че за 50-ия си рожден ден през 2009 г. получил поздравителен адрес от премиера Бойко Борисов като важен и стратегически инвеститор." Ще съдя всички физически лица и институции, които осъществиха тази репресия срещу мен, бизнеса и семейството ми", закани се той и добави, че в кориците на това дело няма нито един документ, подписан от някой от тримата, който да ги уличава в престъпление.

В заключение бизнесменът поиска да бъдат разпитани като свидетели Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Трайчо Трайков.

В крайна сметка магистратите отхвърлиха искането му за по-лека мярка за неотклонение и Николай Банев остава в ареста. Съдът отхвърли и желанието на бизнесмена да даде интересю за медиите.

Actualno.com припомня, че прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари.

Баневи остават в ареста, реши спецсъдът

Спецсъдът не пусна от ареста Николай Банев и съпругата му Евгения Банева, предаде репортер на БГНЕС. Днес съдът разгледа мярката за не...

Мария Банева ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.

Припомняме, че обвиненията завариха семейството в Ница в края на миналата година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните й оплаквания от условията в килията. Мария Банева е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лв.

* Новината е допълнена в 14:30ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Пореден опит за старт на делото „Дебора“

Задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими