ФБР подозира, че "криптокралицата" Ружа Игнатова си е направила пластична операция

5315
ФБР подозира, че "криптокралицата" Ружа Игнатова си е направила пластична операция
Снимка: OneCoin.eu

Ружа Игнатова е един от 10-те най-издирвани бегълци от ФБР, заедно с обвинени лидери на банди и убийци, и е единствената жена в този списък в момента, предава CNN. От 529-те бегълци в списъка на ФБР от лансирането му през 1950 г., тя е една от едва 11 жени.

Игнатова и нейните партньори „измамиха нищо неподозиращите жертви за милиарди долари, твърдейки, че OneCoin ще бъде „убиецът на биткойн“, заяви американският прокурор Дамян Уилямс, главен прокурор на Ню Йорк, в изявление миналия месец.

Откакто Игнатова изчезна през октомври 2017 г., лицето й беше залепено на уебсайта на ФБР и в големите новинарски издания по света. Тя е и една от най-търсените бегълки в Европа. ОЩЕ: Times: Най-търсената от ФБР криптокралица Ружа Игнатова претендира за апартамент в Лондон

В долната част на нейния плакат за издирване от ФБР има бележка: „Смята се, че Игнатова пътува с въоръжена охрана и/или сътрудници. Игнатова може да си е направила пластична операция или по друг начин да е променила външния си вид“.

ФБР казва, че избира бегълци за списъка въз основа на дължината на техните криминални досиета и колко опасни могат да бъдат. Той също така облагодетелства бегълците, които не са добре известни, за да извлече максимална полза от публичността на програмата в цялата страна.

Бюрото отказа да предостави допълнителни подробности на CNN освен съдебните документи от Министерството на правосъдието на САЩ, които не посочват адвокат на Игнатова. „Този случай е текущо разследване. Не сме в състояние да коментираме освен това, което вече е публикувано публично“, каза Даниел Крифо, говорител на офиса на ФБР в Ню Йорк. ОЩЕ: Близка до криптокралицата Ружа Игнатова пред Actualno: Целта ѝ не беше да измами света

Но кратките документи описват умопомрачителен разказ: как Игнатова и нейният съосновател на OneCoin, Карл Себастиан Грийнууд, са били наясно от самото начало, че тяхното амбициозно начинание е схема на Понци.

„Криптовалутата OneCoin е създадена с единствената цел да измами инвеститорите“, каза специалният агент на IRS Джон Р. Тафур в изявление.

42-годишната Ружа Игнатова е германска гражданка, но е родена в България, където баща й е инженер, а майка й е учителка. В книгата си „Липсващата крипто кралица“ авторът Джейми Бартлет описва подробно нейния възход от скромно начало до предприемаческа звезда. Когато е момиче, семейството й се мести в Германия, където Игнатова е отличничка като ученичка и прекарва свободното си време в учене и игра на шах, пише Бартлет. Съучениците я описват като умна, устремена и сдържана. Игнатова печели стипендия за университет в Констанц, Германия, където се запознава и се жени за свой състудент по право. Тя твърди, че не иска деца, пише Бартлет, защото те биха й попречили да придобие богатство.

Тя също така каза на хората, че иска да стане милионер до 30-годишна възраст. „Тя отчаяно искаше да бъде богата, дори поглъщаше книги в ранните часове за това как да прави пари“, пише Бартлет.

След като учи европейско право в Оксфордския университет, Игнатова намира работа в София като консултант в McKinsey&Company, международната консултантска фирма за управление.

Клиентите й се доверяваха и се свързваха с нейното издигане от скромното начало и яростното желание да бъде богата, пише Бартлет. Помогнало и владеенето на руски, немски, английски и български език.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com