X
 
 

ГДБОП: Бомбени заплахи от Швейцария и Сейшелите и в други европейски столици

1257 0
photo of ГДБОП: Бомбени заплахи от Швейцария и Сейшелите и в други европейски столици
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Електронните съобщения със заплахи за поставени взривни устройства, които бяха получени вчера от летища и медии у нас, са изпратени през компютърни сървъри, намиращи се в Швейцария и на Сейшелските острови, разкри ГДБОП, цитирани от БГНЕС.

Използвани са били само два различни имейла. Още вчера стана ясно, че писма - заплахи са били разпратени и в няколко други европейски столици. Бомбени заплахи имало пратени и до Канада. Това каза пред журналисти зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

Сигнал за бомба затвори Централна гара в София

Сигнал за бомба затвори Централната гара в София, съобщава БНР. Полицията е получила сигнала тази вечер. В момента екипи на МВР провер...

 

Общо около 20 идентични писма са били разпратени през сървърите, като за превод е използван google translate.

Oт ГДБОП не изключват и деца да са си направили шега. За да останат максимално анонимни, авторите на заплахата ползвали публични интернет мрежи.

Всички проверки в заплашваните обекти са завършили, без да бъде открито взривно устройство. Днес нови заплашителни писма няма.

Сигнал за бомба забави делата в Съдебната палата в Пловдив

Тази сутрин около 7.45 ч на тел.112 е получен анонимен сигнал за бомбена заплаха в близост до сградата на Съдебната палата в Пловдив, с...

Още за детайлите по бомбените заплахи в европейски столици четете тук

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители