ГДБОП намерила в Казанлък марихуана в буркани под земята

2203
ГДБОП намерила в Казанлък марихуана в буркани под земята
Снимка: МВР

При акцията в Казанлък са задържани 8 души, които са произвеждали марихуана за Австрия. Други трима, сред които лидерът на групата, са задържани в Австрия. Това обяви директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

При обиските са открити буркани с марихуана, заровени в земята т. нар. консервирана дрога. Наркотикът е произвеждан тук, а е продаван в Австрия.

Неправителствени организации с доказателства как държавата не се бори с наркоразпространението

Наркополитиката, която води държавата ни, произвежда повече употребяващи деца и повече млади хора с осъдителни присъди, без да се бори ...

Акцията в Казанлък е разработка на българските спецчасти, като информацията е подадена към колегите им в Австрия.

В рамките на деня 10 души ще бъдат обвинени след акцията в Казанлък, съобщи шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на марихуана и синтетична дрога. Открити са и доста други неща, включително огнестрелни оръжия, посочи той.

По информация на разследващите, е имало идея постепенно цялата дейност на групата да се премести в Австрия. Досъдебното производство е от октомври миналата година, като заподозрените са следени и със СРС-та.

Вчера ГДБОП и жандармерията блокира входовете и изходите на Казанлък при провеждане на операцията. Въоръжени и маскирани полицаи претърсваха няколко адреса в града, единият от които бе къща на ул. „Гладстон”, където бе задържан 31-годишен мъж. Претърсвани бяха и адреси в селата Крън и Енина.

КАТ започва масови проверки за алкохол и наркотици

От днес до неделя - 17 декември, на територията на цялата страна ще има масови проверки от Пътна полиция за алкохол и наркотици или тех...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com