X
 
 

ГДБОП разби организирана престъпна група за трафик на жени

868 3
ГДБОП разби организирана престъпна група за трафик на жени
Снимка: iStock/Guliver
Разследването е проведено от служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ – Пловдив, Пазарджик и Смолян при ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода на оперативните действия са добити данни за членовете на организираната престъпна група – двама мъже, на 42 и на 27 години, и 28-годишна жена, действала на територията на Пловдив и Хасковска област от началото на 2019 г., без йерархични нива и конкретен ръководител. Според първоначалната информация, 42-годишният мъж, осъждан, имал ангажимента да набира и транспортира момичета, които да предоставят платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленград. На място, другите двама - заемащи комуникационни длъжности в два хотела – намирали клиенти за предлаганата „услуга“. В хода на разследването са установени 11 момичета, използвани от групата в различни периоди от 2019 до началото на настоящата година.

Специализираната операция за пресичане на престъпната дейност и задържане на участниците е проведена на 10 и 11 януари. Участвали са  служители на сектора БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян, с подкрепата на техни колеги от сектор БОП – Хасково и Кърджали и сектор БОП – Стара Загора. 

В ареста остават тримата, обвинени в трафик на жени

Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" на тримата обвинени за участие в орг...

В резултат на съвместната работа тримата членове на престъпното сдружение са установени и задържани на територията на Свиленград. Със заповед за полицейско задържане до 24 часа те са конвоирани до арестни помещения на ОДМВР – Пловдив. Открити и иззети са мобилни телефони, с които комуникирали. Клиент и посредник са издирени и разпитани в качеството на свидетели. Разпитани, някои от тях пред съдия, са и пострадали момичета, едно от които е било установено на място. Продължават оперативните действия за установяване и на други жертви на трафик, както и на евентуални лица, имащи периферно и второстепенно отношение към престъпната дейност на групата. 

След доклад на материалите по делото в Специализираната прокуратура, на тримата задържани са повдигнати обвинения. На всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Работата по пълното документиране на престъпната дейност на групата продължава от служители на БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Actualno.com

Етикети:

 • Альоууу...АнаЛно.Цом 1 Альоууу...АнаЛно.Цом преди 1 месец Профил на трол?
  Никъде не видях данни за трафик на жени!!!Предоставянето на платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленград не е ТРАФИК НА ЖЕНИ!!!.
 • маман 1.1 маман преди 1 месец Профил на трол?
  Тва си е чиста доброволна проституция! Трафик е, когато отвличат невинни момичета, карат ги в друга държава и насила ги принуждават да проституират!
  : 0 !
 • Шъъъть...не разлайвай кучетата...! 1.2 Шъъъть...не разлайвай кучетата...! преди 1 месец Профил на трол?
  В случая вероятно са стъпили на чужд терен и гъзоБОБ с прокуратурата, разчистват бандитски сметки.. нали в крайна сметка от нещастието на тия момичета се хранят и дебелите полицаи....
  : 0 !