Гешев: Извършва се планова проверка на РУ-Дупница

1112
Гешев: Извършва се планова проверка на РУ-Дупница
Снимка: БГНЕС

Извършва се планова проверка на РУ-Дупница, наредена от Апелативна прокуратура. Основният приоритет на ниво Районна прокуратура е битовата престъпност и медийната активност на прокуратурата – да бъде показано каква работа е свършена, защото ако не се покаже, все едно не е свършено. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Дупница, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Започнаха проверки на много обекти и заведения, прокуратурата ще ги обобщи. Това е рутинна дейност на прокуратурата, но основно се проверява бизнеса на обвиняемия Васил Капланов.

"Отровното трио" с нова порция въпроси към Иван Гешев

"Извършен е колосален ремонт на вила номер 5, има ли обществена поръчка за това. Защо Бюрото за закрила на свидетелите охранява главния...

Има няколко досъдебни производства и едното е за изчезналото лице. Работи огромен ресурс на МВР.

Претърсиха се 120 кв. км, но периметърът ще бъде разширен. Това изисква огромен технически и кадрови потенциал. Мога да уверя, че се прави всичко възможно да се разреши този случай, каза Гешев за издирвания Янек Миланов от Дупница. Утре предстои да се претърси още една местност. От вчера се включи и конна полиция, използват се всички ресурси, с които разполага МВР. Работи се по няколко дела на обвиняемия Капланов, проверяват се стари случай, „студени досиета“. Ако нямаме надежда, трябва да спрем работим. Няма да се откажем, ще работим колко трябва, ще влагаме кадри и ресурси, за да можем да си свършим работата по отношение на това лице Капланов. Ще проверим всичко от „студените досиета“ на Капланов, а причините са много. Те присъстват в почти цялата страна, в провинцията. Това са изградени през годините местни зависимости, добави Гешев.

Когато гледаме американски филми виждаме, че когато не може да се оправи щатският шериф, идва федералният – когато местната структура не може да се оправи, идват специализираните и имат компетентност в цялата страна. Досега имаше хора, които се смятат за недосегаеми. Няма да обяснявам, че когато живееш в някой град, си съученик с някого и така редуцираш поведението си.

Поел съм ангажимент към брата на Янек – Марио. Ще следя лично този случай, това дело ще се наблюдава колкото е нужно и ресурс в случая има, има и застрашени лица, които ще бъдат охранявани като „защитени свидетели“.

Иван Гешев: Проверяваме крадливи български политици, частната собственост е неприкосновена

Прокуратурата няма отношение към темата за нова конституция и свикване на Велико Народно събрание. Това обяви главният прокурор Иван Ге...

Знам, че на местно ниво има липса на доверие и страх. Не мога да реша всички проблеми, но за този съм се ангажирал и ще се постарая местните зависимости да приключат, каза още Гешев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com