Групата, която взриви банкомата в Сапарева баня, е заподозряна за повече от 4 подобни нападения в цялата страна

4951
Групата, която взриви банкомата в Сапарева баня, е заподозряна за повече от 4 подобни нападения в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Групата, която взриви банкомата в Сапарева баня, е заподозряна за повече от 4 такива нападения в цялата страна. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов за Нова телевизия. По думите му засега има данни, че в нея участват четиримата мъже, чиито снимки са разпространени в медийното пространство.

"Към момента все още няма резултат по отношение на трите издирвани лица, но операцията продължава. От вчера като обвиняемо е привлечено лицето, което беше задържано като помагач. Нямаме официални данни дали лицата са още в България, но те не са напускали страната по официални пътища. За нас е важно, че самоличността им е ясна, а фактът, че знаят, че ги издирваме и не се показват, издава, че по някакъв начин са притеснени и имат съпричастност към престъпленията, в които ги обвиняваме", каза още той и обясни, че с оглед на престъпленията, които извършват, се смята, че тези хора са опасни.

Проверяват водоемите и водосборите в Своге заради земетресението

Водоемите и водосборите се проверяват от ВиК след земетресението. Това каза за Агенция „Фокус“ Радослав Янакиев – гла...

"За всеки, който по някакъв начин подпомага на извършител на престъплението или пречи на правосъдието, има предвидено наказанието. И случаят с единия задържан е вече такъв", допълни Маринов и уточни, че в Германия за 2015 г. са регистрирани 157 такива взривявания, през 2016 г. – 318, като и при тях е трябвало доста време да бъдат задържани тези лица, така че и тук трябва време, за да могат службите да се ориентират и да хванат следите на тези извършители.

"Много са важни първоначалните действия. Имахме ситуация, в която те се бяха укрили в голям горски масив. За нас е важно, че задържахме автомобила с всички веществени доказателства в него, на които са назначени експертизи, както и да хванем пътя на оттегляне, за да съберем допълнителни доказателства. А акцията постигна това нещо. Бяхме длъжни, разбира се, да заградим периметъра и ако са там, да ги хванем. Това бяха първоначални действия и смятам, че колегите се справиха чудесно, особено като се има предвид, че там работеха няколко различни звена на МВР", обясни Маринов и уточни, че според него извършителите са имали късмет, защото колата им не се е развалила на магистралата, а в следствие на техните действия - със скок в пропаст, който е саможертвен акт.

"Не смятам, че са изпуснати и просто е въпрос на време да бъдат хванати. И колкото по-рано, толкова по-добре е за тях, защото не знаят в каква ситуация могат да попаднат", каза той.

Маринов уточни, че способът за взривяване на банкомати не е от тази година. „В момента е направен анализ на активния престъпен контингент и имаме фокус върху други лица, които евентуално се занимават с тази дейност. Но не смятам, че те са единствените. Начинът, по който се извършва престъплението, е общоопасен. Надявам се да имаме успех и ако е останала такава група, тя да бъде осветена и задържана“, коментира той.

Силно земетресение в Иран

Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер беше регистрирано в Южен Иран, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен це...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com