Христо Ковачки окончателно бе оправдан за данъчни престъпления

22377
Христо Ковачки окончателно бе оправдан за данъчни престъпления
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно обяви, че скандалният бизнесмен Христо Ковачки е невинен по обвиненията за данъчни измами в размер на 16,7 млн.лв. Това съобщава КРОСС.

С Решение № 242 от днес ВКС потвърди оправдателната присъда на втора инстанция. Оставя в сила въззивна присъда на Софийския апелативен съд. Решението на ВКС не подлежи на обжалване.

Миньорите в Бобов дол вече пазаруват с ваучери не само в магазина на Ковачки

Пазаруващите с ваучери миньори в Бобов дол вече могат да пазаруват не само в един магазин. Това показа репортаж на Нова телевизия. По ...

„Макар и след 6 години и стотици съдебни заседания, вярвах, че ще бъда оправдан, защото в противен случай означаваше да подложа на съмнение обективността на българските институции", коментира решението на съда Ковачки. 

В сайта на ВКС днес бе качено съдебното решение на трета инстанция, в което съдиите отправят критики към прокуратурата във връзка със случая. Според ВКС обвинението не се е аргументирало добре и не е представило доказателства, чрез които да подкрепи обвинителната си теза. 

Христо Ковачки бе осъден на 3 години условно през април 2011 г. Година по-късно Софийският апелативен съд (САС) го оневини, впоследствие ВКС отмени това решение. В началото на 2014 г. пък САС обяви Ковачки за невинен за втори път. През цялото време прокуратурата твърдеше, че са безспорно доказани над 80 фиктивни сделки чрез 4 фирми на Ковачки.

Христо Ковачки е един от най-крупните бизнесмени в България. Освен известните притежания в сферата на енергетиката, той самият заявява, че е най-големият собственик на търговски площи у нас. Смята се, че е приближен до ДПС.

Христо Ковачки се засили да съди Нова телевизия заради Бобов дол

На съд за „тенденциозно внушаване на една неистина” – с това „Въгледобив Бобов дол” ЕООД заплашва Нова те...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com