Има един задържан за побоя над двамата сирийци и ливанеца

21452
Има един задържан за побоя над двамата сирийци и ливанеца
Снимка: БГНЕС

Един човек е задържан за побоя над двама сирийци и ливанец на бул. „Сливница” в София снощи. Той е български гражданин. Това се разбра от тв предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия.

Кървавото меле с юмруци и ножове продължило няколко минути и завършило с бой със столове пред заведение за бързо хранене на столичния бул. "Сливница".

МВР определя случилото се със сирийците при "Захарна фабрика" за грабеж

Последният случай на нападение над чужди граждани от арабски произход се разследва с основна версия „грабеж”. Това е официа...

Докато течеше интервюто в апартамента с пострадалите, при тях се качи друг чужденец, който каза, че пред блока има полиция. Униформените настоявали бежанците да слязат веднага, без значение, че в апартамента има тв екип. Оказва се, че полицаите посетили бежанците, за да ги уведомят, че има задържан за нанесения им побой. Имигрантите бяха изведени от апартамента, за да разпознаят задържания.

"Тези, които ни нападнаха снощи, искаха да ни убият! 10 души ме нападнаха мен. Аз раздавах удари, но в това време един от приятелите ми бе свален на земята. Свалих си колана и тръгнах към тях", обяви Юисан Юсеиф - един от нападнатите снощи бежанци. "Никой не се притече на помощ. Имаше хора, които гледаха какво става, но не се намесиха. Единият ми приятел се отскубна и се опита да се върне в заведението, за да се скрие, но не го пуснаха", разказа Юисан Юсеиф.

Друг пострадал разказа, че нападателите са ги удряли в гръб. "Бяха облечени еднакво. Имаше и такива с голи глави. Бяха над 20 души. Мен ме подгониха трима, а при приятелите ми останаха повечето. Удариха ме и паднах на земята. Тогава ми взеха чантата, която бях преметнала. Документите ми бяха вътре. Някак си успях да се вдигна и да си взема чантата. Взеха ни около 800 евро", разказа потърпевшият, който е от 4 месеца в България.

Любен Бубев, който пък е част от гражданските патрули на Боян Расате, разказа в предаването, че в последно време полицаите възпрепятстват патрулите. "Спират ни на улицата за проверка на документите, която продължава по 40-50 минути. Така просто ни убиват времето", обясни Бубев.

Специалист: Има доказателства, че с бежанците у нас се промъкват и терористи

В бежанската вълна, която идва от Сирия през Турция, може да има терористи. Има и доказателства за това, заяви директорът на Центъра за...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com