Инцидент в завод "Арсенал", има загинал и ранен

10571
Инцидент в завод "Арсенал", има загинал и ранен
Снимка: PressTV

Един човек е загинал и един е обгорял при възпламеняване в помещение на цех 130 на завод 3 на „Арсенал” в Казанлък, предаде БГНЕС.

Към мястото на инцидента са насочени пожарни, линейки и полиция. Сигналът за инцидента е получен около 10:30 ч. По предварителна информация е възникнало запалване по време на работата. Загиналият е млад мъж на 27 години от село Шаново, с инициали Ц. В., пострадалият К. Ж.- на 45 години от Казанлък. Загиналият е на работа в "Арсенал" от две години, а пострадалият мъж - със стаж от 10 години във фирмата.

Мъж загина при трудова злополука в завод в Ловеч

47-годишен мъж е загинал след трудова злополука в завод за отливане на чугун в Ловеч. Това съобщи Митко Митев, директор Дирекция &bdquo...

При инцидента няма други пострадали. Има нанесени материални щети на помещението, в което е работено. Останалите работници са изведени от помещението, уточнява изданието Kazanlak.com.

Към момента няма индикации за непосредствена опасност за населението в Казанлък и региона. Това потвърдиха прeд Actualno.com от ОД на МВР - Стара Загора. Оттам обясниха още, че компетентните органи са на място и изясняват причините за случилото се.

По информация на Actualno.com завод 3 е един от най-опасните сектори на оръжейното предприятие. В него се произвежда барут, а в цеховете се работи и с нитроглицерин (силно взривоопасен). Друга рискова зона в "Арсенал" е завод 4, където пък се произвеждат боеприпасите.

"Изключително неприятен инцидент, моите съболезнования към близките на загиналия. Непрекъснато получаваме информация за инцидента", обясни на извънреден брифинг в Министерски съвет министърът на икономиката Емил Караниколов.

Работник загина след авария в завода за машиностроене в Радомир

45-годишен мъж почина след авария в бившия завод за тежко машиностроене в Радомир. Инцидентът е станал на 12 юни, като в сигнала до п...

Хронология на инцидентите в "Арсенал"

В края на май 2016 г. работник загина в цех на територията на Завод 4 на "Арсенал", базиран в град Мъглиж. Тогава леко пострада и жена на съседна машина.

На 25 април същата година двама души загинаха при взрив в завод 3. Работниците извършвали ремонтни дейности, когато възникнала искра и избухнал пожар. При възникналото запалване от раните си, получени при обгарянето, загинаха специалистът по производството на барути и настройчик. И двамата са били дългогодишни служители на "Арсенал" АД. Останалите четирима души, които са били в помещението, са успели да излязат през вратата.

Снимка: PressTV

Двама души са пострадали при инцидент в завод в Перник

Двама души пострадаха при много тежка производствена авария в „Стомана“ – Перник. Пострадалите биват транспортирани ...

През февруари 2014 г. 63-годишен работник загина при взрив в оръжейницата на "Арсенал" в Мъглиж. Починалият Георги Костадинов бе в критично състояние, с раздробени крайници, липса на съзнание, затруднено дишане, с обгаряния на цялото тяло.

На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата. Тогава премиерът Бойко Борисов разпореди пълна проверка на дружеството. Резултатите от проверката обаче не бяха оповестени публично.

При друг инцидент на 21 юни 2011 г. в същия този цех в Мъглиж пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

Кадри: PressTV.bg

Новината е обновена в 12:06 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

"Заплашиха ме, че ще ме залеят с киселина": Говори градският прокурор на София

МВР публикува ВИДЕО за ареста на журналиста от BIRD Димитър Стоянов: Вади пистолет

Гледат мярката на Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Задържаха журналиста Димитър Стоянов

И на втора инстанция потвърдиха присъдата на Семерджиев за катастрофата на „Черни връх“

Намушкаха жена в дома ѝ в София

Мъж е в болница след бой в Плевенско

Тийнейджъри бяха нападнати с оръжие в Борисовата градина

Задържаха 6-ма за разрушаване на църква

Обвиняемият за убийство в парк в Добрич: Вменяем, може да носи наказателна отговорност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com