Издирват трима за побоя над професора от "Св. Анна"

2409
Издирват трима за побоя над професора от "Св. Анна"
Снимка: БГНЕС

Полицията издирва трима преки извършители на зверския побой над началника на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Св. Анна” (Окръжна болница), предаде БГНЕС.

Около 7.15 часа тази сутрин, докато разхождал кучето си, проф. Стефан Станчев бил нападнат пред дома му в квартал „Бели брези”. В резултат на побоя проф. Станчев е получил черепно-мозъчна травма, лицево –челюстна травма и травма на окото - има опасност от загуба на зрението, съобщиха по-рано от Окръжна болница. Проф. Станчев беше подложен на операция от свои колеги в болницата, в която самият той работи.

„Към настоящия момент се извършват оперативно-издирвателни мероприятия по отношение издирване, установяване, идентифициране на тримата преки извършители на престъплението. Също така успоредно с това се извършва и дейност по установяване на това дали в предходни периоди е имало опити или довършени опити за физическа интервенция по отношение физическата цялост на лицето, тъй като засега няма категорични данни за това той да е подавал сигнали в полицията”, каза заместник-главният секретар главен комисар Георги Арабаджиев. За второто Арабаджиев каза, че данни нямат, имат индикации.

„Има индикации за това, че преди време е извършен опит за физическа интервенция върху д-р Станчев, но той не е подал сигнал. Проверяваме дали това наистина е така“, каза главният комисар.

Полицията е говорила с негови близки. Арабаджиев подчерта още, че се провежда „многоаспектно разследване и многоаспектни проверки по отношение изясняването на физически обстоятелства по целия случай“.

Пребиха професор от болница "Св. Анна" в София

Криминалисти на СДВР изясняват инцидент, станал тази сутрин в столицата. Сигнал за пострадал столичанин в района на квартал „Бел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com