Изплуват още версии покрай изчезването на Сертов

29303
Изплуват още версии покрай изчезването на Сертов
Снимка: БГНЕС

Петко Сертов е бил председател на тазгодишната "Разузнавателна среща” (The Intelligence Summit) – конференция на бивши висши шефове на специалните служби от цял свят.

Всяка година топ разузнавачи и военни експерти се събират, за да обсъждат нови тактики във войната срещу тероризма. Бившият шеф на ДАНС е лице, което е изключително доверено на американските служби, коментират негови бивши колеги.

Започна издирването на Сертов в Гърция

Ексшефът на ДАНС Петко Сертов ще бъде издирван на територията на Гърция, съобщи Struma.com. Прегледът на камерите показа, че колата, с...

Сертов, който изчезна мистериозно преди седмица, е работил последно като консултант във фирмата "Обединени енергийни търговци”.

Както се разбра от разкритията на журналистката Маргарита Михнева и от твърденията на бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, бившият шеф на ДАНС е бил изключително притеснен от неплатена сделка за ток за 15 милиона евро. В скандала са намесени две съседни държави – токът е купен от Гърция и е бил доставен в Турция.

Според източници на "24 часа" първият ръководител на ДАНС е съдействал за срещи в София с американски и турски дипломати на своя настоящ шеф Ангел Божилов, за да се реши проблемът, казва Михнева в интервю за утрешния брой на вестника.

От посолството на САЩ обаче са категорични че твърденията на Михнева са "едни абсурдни спекулации", и няма никаква истина в тях.

Камера засякла Сертов на зеленчукова борса по пътя за Гърция

Камера на АПИ (Агенция пътна инфраструктура) е засякла автомобила на Петко Сертов. Той е заснет в района на зеленчуковата борса край Къ...

Въпреки това изключително информиран източник днес допусна, че Петко Сертов е заминал за Гърция и евентуално оттам се е срещнал със свои американски партньори. Дори било възможно той да е вече в САЩ.  Доводите за подобна версия се коренят в начина, по който щатските служби са работили със Сертов.

Председателстването на годишната среща на изключително влиятелна организация като The Intelligence Summit е потвърждение за изключителното уважение, с което Петко Сертов се ползва в средите на световните топ разузнавачи и експерти в борбата с тероризма, казва нашият източник.  Според него мистериозното му изчезване може да е предизвикано от надвиснала над него опасност, за което разузнавачите са получили изпреварваща информация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com