Изправят в понеделник Цар Киро и фамилия на съд за укрити данъци

11620
Изправят в понеделник Цар Киро и фамилия на съд за укрити данъци
Снимка: бгнес

Кирил Рашков, съпругата му Костадинка, синът им Ангел и жена му Гергина ще се изправят в понеделник пред Пловдивския окръжен съд по обвинение за укриване на данъци в особено големи размери. Става въпрос за общо 165 756 лв., дължими за периода 15 април 2003 - 30 април 2011 г. Според доказателствата на прокуратурата най-голяма сума - 69 165 лева, е укрил Ангел Рашков като управител на фирмата, която държеше спиртоварната на фамилията в пловдивското село Катуница.

Това не е първото дело за данъчни престъпления срещу Цар Киро и близките му. Миналата година ромският барон отнесе наказание от 2 години лишаване от свобода, порицание и 700 лева глоба, а Костадинка - 3000 лева парична санкция. Двамата се признаха за виновни за неплащане на 267 300 лева налози и впоследствие ги възстановиха на НАП.

Цар Киро живеел охолно като ВИП затворник

Преди няколко дни Кирил Рашков даде интервю за bTV, в което демонстрира „нагло поведение”. В него той заявява, че не чувств...

През април тази година пък Административният съд под тепетата реши, че законната половинка на Кирил Рашков трябва да брои на хазната близо половин милион лева по ревизионен акт за времето от 2005 до 2010 г. Царица Костадинка обжалва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com