Ясно е наказанието за учителката, накарала цял клас да заплюе дете

4409
Ясно е наказанието за учителката, накарала цял клас да заплюе дете
Снимка: Getty images/Guliver

Единствено с предупреждение за уволнение е наказана началната учителка от елитно основно училище в Пазарджик, накарала третокластници да наплюят свой съученик , съобщи директорката на училището Даниела Кемчева пред "24 часа".

Унизителната случка се е разиграла на 9 януари. По време на междучасие възникнал конфликт между няколко деца от 3 "Б" клас, при който момченце наплюло две други деца. Те обаче се оплакали на учителката Верка Маратилова.

Преподавателката от своя страна избрала "нестандартен" начин да накаже детето, като го изкарала пред дъската и накарала другите деца от класа да го наплюят. Момченцето не съобщило на семейството си за случилото се и те научили за това случайно от майката на друго дете от класа.

Дават на прокурор учителка, накарала ученици под строй да заплюят свой съученик

Прокуратурата ще проверява началната учителка от Пазарджик Верка Маратилова, предава БНР. В училище „Проф. Иван Батаклиев“,...

Бабата на детето незабавно е подала жалби срещу учителката до директора на училището, инспектората по образование, Закрила на детето и прокуратурата за търсене на наказателна отговорност.

Със случая са запознати всички институции в града, включително и Регионалното управление на образованието и Отдел "Закрила на детето". Проверките са установили, че има недопустимо нарушаване на професионалните задължения.

Учителката е признала вината си и вече се е извинила на родителите на децата от класа, в който е станал инцидентът. Наложена й е административна санкция "предупреждение за уволнение".

"Незабавно разпоредих и извършихме подробна проверка на случилото се. Беше установено, че има недопустимо нарушение на професионалните задължения от учителката и наложихме дисциплинарно наказание "предупреждение за уволнение" на Верка Маратилова.

Учителка хвърли чин по ученичка, детето е в "Пирогов"

Инцидент с учител и ученик разбуни духовете в училище в софийското село Яна. Дете е прието в Пирогов след спречкване с учител в час по...

Не мога да оправдая подобни действия от нейна страна. Г-жа Маратилова е главен учител и един от най-добрите ни преподаватели. Тя изрази дълбоко съжаление за станалото. Никога до момента не е имало жалби от родители за работата на г-жа Маратилова. Напротив родителите сами я търсят и изразяват желание децата им да бъдат в нейния клас. Това е първи подобен случай в нашето училище", заяви директорката на училището Даниела Кемчева.

Тя допълни, че ден след станалото Верка Маратилова е свикала родителска среща, на която е изразила дълбоко съжаление за действията си и се е извинила на всички родители. От своя страна родители са направили подписка в подкрепа на учителката, която е била предадена на ръководството на училището, а майката и бащата на наплютото момченце са преместили детето си в друго училище и в момента с момченцето работи психолог.

По повод подадената жалба в държавното обвинение районната прокуратура в Пазарджик е разгледала преписката и на 15 януари е отказала да образува досъдебно производство по случая, поради липсата на престъпление.

След обжалване от семейството на детето отказът е бил потвърден и от окръжната прокуратура на 31 януари, съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com