Жената, която блъсна автобус на АМ "Тракия", не помни детайли от катастрофата

6815
Жената, която блъсна автобус на АМ "Тракия", не помни детайли от катастрофата
Снимка: БГНЕС

Цвета Таскова – младата жена, която блъсна автобус на АМ "Тракия" и той се преобърна, като загинаха шестима души, е работила в Пампорово и се е прибирала към дома си в Плевен.

Разказът на Цвета е следният – почнала изпреварване при скорост 110 км./ч, но "усетила несигурност в автомобила". Той се отклонил, а Таскова не е успяла да овладее колата и се е блъснала в рейса. Това разказа адвокатът на младата жена – Георги Динев. Той подчерта, че клиентката му още не може да каже детайлно да разкаже всичко и дали е ударила гумата на автобуса. По разказа на Таскова имало и "закачане" между превозните средства. Припомняме, че веднага след катастрофата се появи непотвърдени данни, че Таскова чула свирене при опита за изпреварване, като в социалните мрежи се появиха твърдения, че на мястото на катастрофата има нова маркировка, която издава висок шум при пресичане с по-висока скорост.

Не е ясно колко пътници са глобени за липса на колани, скоро всички автобуси ще трябва да са с колани

По закон не във всеки автобус трябва да има колани, но ако има, пътникът трябва да си го сложи. По европейска директива, всеки произвед...

Адвокатът изрично уточни, че още не са готови всички експертизи, за да се установи случилото се. Той призна и, че преди 2 години Таскова е хваната с 0,9 промила алкохол в кръвта, което ѝ е донесло административно наказание. В свидетелството за съдимост такова нарушение не се отразява.

По закон, предвиденото наказание за такава катастрофа и по обвинение "причинена смърт по непредпазливост", каквото има Таскова, е от 5 до 25 години затвор. А адвокат Динев изрази огорчение, че имало много лъжи по адрес на клиентката му – че не съжалява, че ще се укрие от правосъдието. Родителите бяха потресени, каза юристът, който уточни, че баща ѝ е летец, а майка ѝ – лекар.

Разказ на очевидец

Същевременно една от оцелелите пътнички в автобуса – Надежда, споделя подробности от катастрофата. Тя разказва, че шофьорът бил нервен от самото начало на курса, повтарял, че бърза – заради пътници, които трябвало да летят от Летище София, и не спрял на почивка. Освен това бил говорел по телефона, а след катастрофата двигателят продължавал да работи.

Браншова Камара "Пътища": На мястото на инцидента на "Тракия" няма изисквания за мантинела

На мястото, на което се случи пътния инцидент на магистрала "Тракия", няма изисквания да има мантинела. Това се казва в позиция на Бълг...

Надежда казва, че имало много добри хора, които спрели, опитвали да избутат автобуса "с голи ръце", предлагали помощ на всички пострадали. Тя споделя, че не е очаквала да има такова отношение от толкова много хора, след като е имало и мнозина, които само снимали.

Ако тя (бел. ред. – Цвета Таскова) не ни беше блъснала, нямаше да катастрофираме. Ако той беше по-внимателен, нямаше да се обърнем, е заключението на Надежда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com