Жертва и 27 ранени след тежка катастрофа край Върбица

8961
Жертва и 27 ранени след тежка катастрофа край Върбица
Снимка: БГНЕС

Тежък пътен инцидент край Върбица снощи е отнел живота на една жена. Друга е в кома, а пострадалите са 27 души. Според информация на Министерство на здравеопазването, в 18 часа е получен сигнал за преобърнат автомобил ГАЗ-66 в гориста местност край Шумен.

Веднага след подаването на сигнала на мястото се отзовават екипите на Центровете за спешна помощ - Сливен и Шумен, съобщава Нова телевизия. Трима от пострадалите са прегледани на място и освободени, други над 20 души са преминали през Спешното приемно отделение на болницата в Шумен. По първоначална информация в камиона са пътували 37 души. От МВР обаче отричат това да е вярно. По случая е образувано досъдебно производство.

Охранител на Домусчиев загина на АМ Тракия

Бодигардове на собственика на "Лудогорец" и председател на КРИБ Кирил Домусчиев катастрофираха много тежко на АМ "Тракия". При инцидент...

Товарният автомобил е превозвал работници - берачи на чесън. Пътували са в каросерията. По първоначална информация шофьорът на камиона не е бил под въздействието на алкохол. Работи се по изясняване на причините за инцидента.

Върбишкия проход е затворен, защото има свлачище. Не се знае откъде е идвал камиона и дали не е минал през загражденията на Върбишкия проход. Каросерията му обаче е пълна с отсечени съчки дървета. На около 15 метра надолу в клисурата се е разпилял багажа на хората, пътували в камиона.

"21 души са докарани в болницата в Шумен. 11 от тях са с фрактури, но в добро състояние. Една жена е в кома", обясни Лилия Вълкова от болницата в Шумен.

Според някои от пътниците явно са отказали спирачките на камиона. Жените разказват, че са стояли високо над каросерията, а в камиона са пътували между 30 и 40 души, натоварени в каросерията с дървета и чували с див чесън, който са брали. По думите им те са безработни и се прехранват със сезонна работа бране на див чесън, а дневната им надница е 10 лева.

Две жени загинаха при сблъсък между джип и влак

Две жени загинаха, след като влак блъсна джип на прелез в междугарието Карнобат – Лозарево, предаде кореспондентът на БГНЕС в р...

Разследващите са разговаряли с шофьора. По думите му се е движил със скорост, по-малка от допустимата за движение в района. Взета му е проба с дрегер, както и кръвна проба, която се анализира.

И двете жени - и загиналата, и тази, която е в кома са роднини – двете са етърви от село Върбица. Съседите разказаха, че повечето от хората в селото са безработни и затова често са ходили да берат билки и див чесън в гората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com