Кокаин и марихуана са открити в задържания полицай в „Студентски град“

2236
Кокаин и марихуана са открити в задържания полицай в „Студентски град“
Снимка: iStock/Guliver

В задържания вчера в „Студентски град“ полицай са открити кокаин и марихуана с общо количество около 100 грама. По време на задържането той е бил в болничен. Лицето е привлечено към наказателна отговорност за притежание на наркотици и е задържан за срок до 72 часа. Това обяви на брифинг административният ръководител на СРП - Невена Зартова във връзка със задържания полицай при специализирана операция на 15 април, предаде репортер на БГНЕС.

„Във вчерашния ден е получен анонимен сигнал в Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР че същият следобед се подготвя сделка с участие на полицай за продажба на голямо количество наркотично вещество. В тази връзка е организирана акция, в рамките, на която този служител е спрян в района на „Студентски град“, управлявайки лек автомобил. При проверката той е признал, че в себе си държи наркотично вещество“, разясни Зартова.

При извършения обиск такова вещество е открито във вътрешния му джоб, наподобяващо кокаин, а в подлакътника на жабката на лекия автомобил, е намерена топка тревиста маса, най-вероятно марихуана. Извършеният тест е потвърдил, че откритите вещества са именно марихуана и кокаин.

Все още не е ясно откъде се е снабдявал с наркотиците, но е ясно, че той го е доставял на дилър.

От думите на Зартова стана ясно, че задържаният полицай работи като издирвател от 5 месеца, а 9 години е работел в 6-то районно управление.

"Вътрешна сигурност" на МВР: Задържаният полицай е вземал над 1000 лева за курс с дрога

Служителят на 6 РПУ, който вчера беше задържан с наркотици в колата си, от месеци е бил обект на наблюдение от Дирекция "Вътрешна сигур...

По думите на директора на Дирекция "Вътрешна сигурност" - старши комисар Стефчо Банков, срещу заловения текат няколко дисциплинарни производства. Заловеният е работил предимно в „Студентски град“, като се е занимавал с това от няколко месеца. Също така стана ясно, че той е 86-ти набор.

„Анонимният сигнал потвърди наша оперативна информация. Ние наблюдавахме служителя, но моментът, в който той осъществява такъв тип престъпно деяние като транспортиране винаги ни убягваше, защото той е служител, оперативен, с опит“, коментира той и посочи, че издирвателят е работил като куриер и е получавал по 1000 лв. на доставка.

Банков разкри детайли и около разследване срещу полицай от отряд за борба с тероризма, който се е занимавал с домови и друг тип кражби.

„Това е безпрецедентна операция на СДВР, ГДНП и Дирекция „Вътрешна сигурност“, при която успяхме да неутрализираме полицейски служител, който си е позволявал да влиза в домовете на граждани, за да извършва кражби. Просто е решил да припечелва по този начин. Неутрализиран е. Прокуратурата работи“, заяви той и поясни, че полицаят е работил съвместно с криминално проявени лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com