X
 
 

Ковачки съди Кирил Добрев за обида и клевета

992 0
Ковачки съди Кирил Добрев за обида и клевета
Снимка: БГНЕС
Известният с присъствието си в енергетиката бизнесмен Христо Ковачки е завел дело за обида и клевета срещу зам.-председателя на БСП Кирил Добрев. Искът е за 15 000 лева и е подаден в Софийския районен съд, пише в. "24 часа".

Причина за иска е пресконференция в централата на БСП от 22 август 2019 година, на която Добрев коментира Ковачки и говори за монопол на енергийния пазар на фирми, свързани с бизнесмена. В исковата молба са цитирани думи на Добрев, с които той приписва на Ковачки търговия с влияние - че с партията му "Лидер" е дал над 50 хил. гласа на ГЕРБ като преференции за евровота, освен това обявява, че "в империята му работят бели роби на ниски заплати", и го нарича "бизнесмен от Сейшелите".

Прокуратурата с нови разкрития за вноса на отпадъци от Италия

Прокуратурата в Бургас е започнала разследване заради 20 тона пластмасови отпадъци от Италия, доставени в контейнери на пристанището. П...

Ковачки счита, че твърденията засягат честта, достойнството и доброто му име. В исковата молба се сочи и, че Ковачки има добра репутация в обществото и е чувствителен за общественото мнение, затова твърденията по негов адрес довели до психически и физически неудобства.

"Ако спечеля делото, в което съм убеден, ще даря парите за благотворителност", зави Ковачки.

"Стоя зад всяка казана от мен дума. За мен е "чест" олигарх да ме съди. Благодарение на тази пресконференция стана ясно защо малките и средните производители плащат толкова скъп ток и стана ясно, че у нас се горят боклуците на Европа", коментира Добрев пред в. "24 часа".

"Не е тайна и това, че трима служители на Ковачки са депутати от ГЕРБ. Нормално е, когато дължиш милиони на държавата и тя не взема мерки да си ги прибере, олигархът да вземе мерки срещу този, който говори публично за нещата", допълни зам.-председателят на БСП.

Италианските власти разследват незаконна пратка от 815 тона отпадъци, предназначени за България (ВИДЕО)

Властите в Италия разследват заловена пратка на гара в Милано от вече третирани пластмасови отпадъци, които били предназначени за Бълга...

 

Actualno.com

Етикети:

За 147-ми път - вечна памет на Апостола на свободата
За 147-ми път - вечна памет на Апостола на свободата

В деня, в който отдаваме почит към Апостола на свободата – 19 февруари, Националният военноисторически музей (НВИМ) ще представи посланията...