X
 
 

Локализираха пожара край Благоевград, изгоряха четири къщи

702 0
photo of Локализираха пожара край Благоевград, изгоряха четири къщи
Снимка: БГНЕС
Четири къщи изгоряха при пожара в село Бистрица над Благоевград. Всички те са били обитаеми. Жена на 97 години е извадена жива от горяща къща. По чудо няма пострадали хора, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Сигналът за пожара е подаден в 16.30 от възрастни хора, които видели, че горят първите къщи на махала Дъбово на село Бистрица, намиращо се на 15 километра над Благоевград.

Къщи горят край Благоевград, няма пострадали

Две къщи горят в благоевградското село Бистрица. Огънят тръгнал от  сухи треви и храсти, но бързо обхванал близките сгради. Това с...

На място са пристигнали общо 4 пожарни автомобила, директорът на РСПБЗН Георги Пърмаков. Към 18.30 е докарана високопроходима водоноска, а към 20 часа - още две водоноски на общинската фирма Биострой са се вкючили в гасенето на огнената стихия.

Множество доброволци със специализирана техника от , както и служители на горското стопанство се борят с огъня.

Към този час пожарът е локализиран, но горят отделни огнища. Огънят е тръгнал от сухи треви, за да обхване дъбова гора. Площта на пожара е около 30 декара.

Засега причината за пожара не е известна. Според огнеборците най-вероятната версия е небрежност при боравене с открит огън.

Гасят пожар в гората край Велинград

Пожарникари, лесничеи и доброволци гасят пожар в горски масив над квартал "Анезица" във Велинград. Сигнал за пожара е получен този сл...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално