Лукарски осъди Сашо Диков заради обиди в ефир

5216
Лукарски осъди Сашо Диков заради обиди в ефир
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски е осъдил журналиста Сашо Диков за нанесени обидни квалификации към него и близките му в ефир. Това обяви самият Лукарски в своя профил във Фейсбук.

През юни месец тази година стана ясно, че Лукарски има намерение да съди журналиста.

Лукарски иска Реформаторите да имат общ кандидат за президент

Отправяме апел Реформаторският блок да излезе със свой единен кандидат за президентските избори. Това каза председателят на СДС и минис...

Ето и какво е публикувал министърът:

Днес осъдих лицето Сашо Диков (не мога да го нарека журналист, защото за мен това е достойна професия, в която се трудят много хора с чест и професионална етика). Осъдих го за нанесени обидни квалификации към мен и близките ми в ефира на една национална телевизия. Телевизия, която уважавам и ценя и смятам, че също като мен пострада, допускайки до ефира си тази персона. Заведох това дело не толкова заради себе си, колкото и да бях засегнат, а заради моите колеги министри и институциите, които те представляват. Като юрист, искам само да припомня два члена от Конституцията на Република България:

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Лукарски: Опозицията доказа, че не е алтернатива на настоящото управление

Опозиционните партии доказаха, че не могат да бъдат алтернатива на управлението, което имаме в момента в България. Това каза лидерът н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com