Майката на убиеца от Лясковец не го обвинява

24150
Майката на убиеца от Лясковец не го обвинява
Снимка: БГНЕС

Ако синът ми влезе в затвора, ще се обеся - аз 53 години все съм била с него. Това заяви в специално интервю за Нова телевизия майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков.

Според Стефанка Петкова синът ѝ е невинен и с право е стрелял. Тя не вярва, че той всъщност е убил полицай, но признава, че дори да го е сторил, "тя не била отишла в полицията или у тях да го убия" - с други думи защо полицията ще идва в къщата им.

Имало е време и оценка операцията в Лясковец да се проведе без шум и екшън

Време е имало, оценка, как да се подходи, е имало и това е трябвало да се направи в този период без шум и екшън. Убеден съм, че е имало...

Жената признава, че съседите им са искали да освидетелстват Петко, който от 2010 година не е излизал от тях.

„Синът ми си е нормален, за какво ми е лекар. Намираше си все нещо да прави, да ремонтира”, разказва Стефанка.

„Като започнаха едни гръмотевици в петък вечерта, едни гърмежи, станахме и ходихме до тоалетната и си легнахме. После той вика: „Майко, какво е това?””. Така започва разказа си майката на Петко Петков, който в петък сутринта са барикадира в къщата си в Лясковец и стреля по полицаи.

Стефанка Петкова, която временно е настанена в Евангелистка църква, разказва, че след първоначалния шок, синът й станал и отишъл да види какво става. Тогава видял полицаите в коридора.

Петко Савов Петков остава за постоянно в ареста

Състав на Великотърновски окръжен съд остави за постоянно в ареста 53-годишния Петко Савов Петков, съобщи Дарик. В петък мъжът уби спе...

„Кой ги изпрати, за какво ги изпрати?”, пита се майката.

Стефанка твърди, че синът й я изпратил в кухнята и той сам се е разправял.

„Какво е ставало 4 часа, от 5 до 9, не знам. В 9 ми вика: „Майко, извикай линейка, кръвта ми изтече””, разказва Стефанка.

Стефанка казва още, че дори и да приеме, че синът й е убил един полицай и е ранил още трима, не би го обвинявала.

Лазаров: Случаят „Лясковец” трябва да се обсъжда само в парламента

Само Народното събрание е място, където може да се проведе дебат както за действията, така и за бездействието на МВР при случилото се в...

"Аз не съм отишла в полицията или у тях да го убия", заявява майката.

"Децата ни чупиха прозорците, съсипаха ни дръвчетата. Жалба писахме, когато ни замеряха с камъни и ни крещяха "Побъркани", разказа още Стефанка относно мотивите за стрелбата, изтъкнати от Петко, че децата го дразнили. Стана ясно, че оръжията му са били с изтекли разрешителни, тъй като той не е излизал дълго време от апартамента и не ги е презаверил. 

По думите на майката Петко е спрял да излиза от дома им от 2010 г., октомври, защото "започнаха да го заплашват, че ще го приберат и него го достраша". Това обаче на Стефанка не й се е сторило ненормално. Нито се е озадачила от поведението на сина си.

"Той си е нормален, за какво ми е лекар", категорична бе тя.

"Изолация... Той все си намираше нещо из къщи - поправяше, ремонтираше. Един негов приятел идваше - Николай Милков. Петко имаше и приятелка, тя искаше да се женят. Той й каза, че не е готов, тя се омъжи в Пловдив. И той от тогава не се реши повече на други връзки", разказа майката на Петко Петков.

Припомняме, че на 14 март т.г. Петко Савов Петков уби спецполицая Емил Шарков и рани трима негови колеги при опита им да изземат боен арсенал от дома му.

В момента Савов е настанен за лечение във великотърновската болница "Д-р Ст. Черкезов", където претърпя операция заради получени огнестрелни рани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com