Много веществени доказателства се унищожават заради небрежност

13339
Много веществени доказателства се унищожават заради небрежност
Снимка: БГНЕС

Много веществени доказателства в България се унищожават или изчезват поради небрежност. Това заяви в сутрешния блок на радио "Фокус" старши експертът в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов. той направи коментара по случай изчезналите бележници на Филип Златанов.

Възможно е и да става въпрос за криминален случай, но обществото и медиите в България са по–склонни да виждат конспирация в този случай, отбеляза Безлов. Той добави, че вижда политизация на темата - "ето сега точно това правителство като дойде, на него му е изгодно. Другата страна казват – ама как пък точно като дойдем започват някакви такива ченгеджийски номера, да се появяват записи, да се появяват, някакви такива мистериозни неща да се случват".

Безумията в историята за тефтерчетата на Златанов продължават

Не съм давал обосновано предположение, опирали сме се на информация. Това заяви главният редактор на faktor.bg Стойко Стоянов по повод ...

Експертът припомни историята с мистериозните флашки, които пристигаха също толкова мистериозно в някои медии. „Видимо беше, че има едно усилие, което е явно свързано с хора от службите, т.е. някакви хора, които имат специални знания и които съответно успяха да извлекат политически дивиденти от това“, допълни Безлов.

Случаят с изчезналите бележници на Златанов няма да се отрази на политическата обстановка в страната, смята старши експертът в Центъра за изследване на демокрацията. Той изтъкна, че проблемите на страната не са тефтерчетата на Златанов, а влошената икономическа ситуация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com