МВР: От около месец Владимир Пелов е бил на територията на Ботевград

9052
МВР: От около месец Владимир Пелов е бил на територията на Ботевград
Снимка: БГНЕС

"От около месец Пелов е на територията на Ботевград. Пелов беше с променена външност. Получавали сме по 5-10 сигнала на ден, всички тези сигнали бяха проверени". Това каза на извънреден брифинг директорът на ОДМВР – София. ст. комисар Георги Георгиев.

"На мястото на престъплението са намерени 7 гилзи и три пистолета - един в тревната площ, един на земята до трупа и един в чантичка на кръста на Владимир Пелов", уточни окръжният прокурор Наталия Николова.

Официално: Избягалият от Софийския централен затвор Пелов е застрелян

МВР официално потвърди информацията, че около полунощ снощи, в центъра на Ботевград е бил застрелян опасният рецидивист Владимир Пелов,...

Тя потвърди, че убитият категорично е Владимир Пелов. Това е доказано с дактилоскопска експертиза. Разпитани са близките му, както и други 7 свидетели. Назначена е дактилоскопска и съдебно-медицинска експертиза. Образувано е досъдебно производство. Пелов е бил прострелян в долната част на лицето и в десния крак.

Според прокуратурата основната версия за убийството са неуредени финансови отношения между двамата. Двамата са приятели в миналото имали са общ бизнес. Няма оперативни данни да е намесена жена. Ако знаехме къде се намира щяхме да го заловим, допълни ст. комисар Григоров.

"Пелов е имал е брада, която до сега не е носил, беше със суитчер и над него шапка. Външно изглеждаше съвсем различно. Няма как да получим информация в какъв външен вид изглежда", каза още окръжният прокурор Наталия Николова.

Убиха един от избягалите затворници от Софийския затвор в центъра на Ботевград?

При стрелба късно снощи, в центъра на Ботевград, е бил застрелян мъж, а друг е бил сериозно ранен. Според първоначална, неофициална ин...

Раненият Марио Панчев е в много тежко състояние в "Пирогов" и не може да бъде разпитан. 

"Убитият Владимир Пелов и криминално проявеният Марио Панчев от година и повече са били в изключително напрегнати отношения, вследствие на лични конфликти и най-вероятно неуредени сметки след извършена престъпна дейност, така че те са били врагове, а не приятели." Това коментира главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, предаде репортер на БГНЕС.

Припомняме, че когато избяга от затвора преди два месеца, Пелов излежаваше 30-годишна присъда. Той е добре известен в Ботевград, където преди две години убива двама мъже от ромски произход, а преди 7 години прави въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград и убива собствениците, а при бягството взема за заложници семейство с дете.

"Останах изумен, че е възможно издирван дори в международен мащаб човек да се разхожда спокойно в родния си град. Явно има някакво по-странно мислене", коментира кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. По думите му, според това, което се говорело в града, Марио Панчев бил доста близък "познат, приятел, съмишленик" на Пелов и го считал дори за модел за подражание. Панчев вероятно се занимавал с лихварство. Гавалюгов припомни и, че преди години, в края на 90-те години на XX век, Панчев бил прострелян "при неволно боравене с оръжие" в апартамент на Пелов. Кметът допълни, че стрелбата е станала в близост до историческия музей, където има поне 7-8 камери.

Маринов оптимист за откриването на Пелов, даде пример с избягали преди години затворници

Още не ясно с каква кола са избягали двамата затворници – Владимир Пелов и Радослав Колев, от Софийския централен затвор. Проверк...

Оказа се и, че Панчев е бил основен свидетел срещу Пелов по делото за убийството на братята от ромски произход Цветан и Марко през 2016 година. Двамата са убити от Пелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Пияна жена, весела къща: Почерпена гражданка чупи витрини в село Топчии

Пиян дядо се обърна с трактора си в Разградско

BIRD: Мним данъчен, свързан с Калин Стоянов, рекетирал бизнеси

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com