МВР предотврати пожар, който би изпепелил Видин

5858
МВР предотврати пожар, който би изпепелил Видин
Снимка: БГНЕС

Двама души за задържани при опит да проникнат в Гранично полицейско управление-Видин, където най-вероятно е щял да се извърши палеж. Това каза на брифинг зам. главният прокурор Иван Гешев относно опит за умишлен палеж във Видин, предаде Агенция „Фокус“.

"Преди няколко месеца беше запалена кола на разследващ полицай във Видин, по същото време е извършен палеж и на апартамент. Все още не разполагаме с категорична информация на какво се дължат тези действия. Възложено ни беше от главния прокурор на мен, главния секретар на МВР и г-н Маринов да се предприемат действия по анализ и да се сформира щаб за работа по този случай, защото това по същество представлява директна атака срещу държавата", обясни той.

Жива мартеница във формата на крепостта "Баба Вида" разцъфтя във Видин

Продължава традицията на община Видин всяка година на 1 март да се изобразява жива мартеница. Повече от 750 деца в бели и червени тенис...

"Миналият вторник е получена информация от ОДМРВ-Видин и Главна дирекция „Национална полиция“, че ще бъде извършен палеж или на територията на Видин, или на Монтана. Колегите са сформирали екипи на множество адреси, които да осъществяват охрана. Във вторник през нощта, един от тези постове констатира опит да се проникне на територията на Гранично полицейско управление-Видин. При опит да се доближат лицата избягват, задържани са", уточни Гешев.

"На мястото, където са се опитали да проникнат и най-вероятно е щял да бъде извършен палежът, се намира 10 т цистерна с нефтени продукти, съвсем близо до тях има други нефтени продукти, на улицата има бензиностанция. Това гранично управление се намира в жилищен район. Както се изрази и един колега от Видин: Ако палежът се беше извършил, Видин щеше да гори една седмица", заяви Гешев.

"Лицата, които са задържани под стража от Районния съд-Видин, в петък, са намерени множество 11-литрови бутилки с бензин, с които се показва, че има сходство на почерка от първите палежи и сегашния опит", коментира той.

"Тези бутилки са пълни с бензин, към тях е прикрепено пликче с определено вещество, и когато е него се инжектира трето вещество, каквото е намерено в спринцовки в апартамента на задържаните лица, възниква химична реакция и се получава взрив, доста сериозен", поясни Гешев, като допълни, че задържаните ще се явят пред Окръжен съд-Видин в четвъртък.

Възстановяването на Синагогата във Видин започва още тази година

Очаквам възстановяването на Синагогата да започне още тази година. Това заяви днес кметът на Общината в интервю за медиите във връзка ...

По-рано главният секретар на МВР и главен комисар Ивайло Иванов информира, че задържаните не са местни, най-вероятно са наети да свършат тази работа. Двамата не са и криминално проявени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com