X
 
 

Мъж от Своге е обвинен за пожара над Реброво

1737 0
photo of Мъж от Своге е обвинен за пожара над Реброво
Снимка: БГНЕС
Два пожара имаше в месността над софийското село Реброво - веднъж в неделя следобед, и веднъж във вторник. Пожарникари, доброволци и граждани се бориха с огнената стихия в продължение на часове. Районната прокуратура в Своге води разследване и по двата. Щетите и в двата случая са на площи, собственост на Държавното горско стопанство - Своге.

Повдигнати са обвинения за непредумишлен палеж на мъж от Своге за втория пожар във вторник, 22 август. Сигнал за него беше подаден в 13:40ч. Щетите са нанесени в махала „Ямата“ на общината. Изгорели са 40 дка тревни площи и иглолистна гора. Унищожени са 720 куб. м. дърва – бор, това става ясно след оглед на местопроизшествието. 

Отново пламна гората над Реброво, спешно се търсят дорбоволци

Сигналът е получен към 14:00 часа, като в момента 10 огнеборци с 2 пожарни се опитват да се справят с пламъците, предава НОВА тв. Огън...

Разследването по другия пожар от неделя, в махала „Голяма поляна“ в с. Реброво продължава. Там изгоряха две безстопанствени вили. Бяха  унищожени тревни площи и храстна растителност на терен, собственост на горското стопанство. Заподозрени по този случай още няма, пише БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители