Мъж върза майстори-менте, извика полиция. Обвиниха го в отвличане

6656
Мъж върза майстори-менте, извика полиция. Обвиниха го в отвличане
Снимка: iStock/Guliver

Няколко месеца продължава сагата след злополучната случка за семейството на Ганчо Ганчев от село Трънково край Раднево. Всичко започва с подписване на договор за ремонт на покрива през лятото. Ганчев потърсил фирма от региона. Много компании били заети и му дали срок за начало на ремонта след месец - два, въпросната фирма се отзовала бързо и майсторите заявили, че могат да започнат реконструкцията на покрива след ден - два. Показали снимки на техни обекти, договорили и допълнителни ремонтни дейности.

Никога не съм мислил, че мога да бъда измамен по този начин, коментира потърпевшият Ганчев. Потърсих фирма с гаранции, подписахме договор, коректен бях с тях. Платил съм 1600 лв по договор още като дойдоха. Майсторите бяха четирима. Подведоха ме, че им трябват пари за допълнителни материали и на третия ден им платих още 1200 лв., разказва Ганчев пред Нова тв.

Кои са най-честите измами при ремонт на дома ви и как да се предпазите

Надути цени, некачествена работа, майстори фантоми и неспазване на уговорени срокове за ремонтите. Това в общи линии обобщава измамите ...

След 2800 лв. заплатени авансово работата започнала. Още първия ден половината покривната конструкция била махната от майсторите-менте, това заварил една вечер след работа потърпевшия. Намерил го за нормално и зачакал ремонта да преключи. На втория ден се изненадал от видяното: "Бяха само разместили керемиди, някакви комини бяха мазали и закрепили улуци".

Като качество това, което бяха направили, нямаше нищо общо с показаното и очакваното от майсторите, обяснява Ганчев. Той се опитал да развали договора, но те започнали да го заплашват, че ще си търсят правата за неустойки. "Валяха дъждове, нямах избор, от покрива липсваха 200 - 300 керемиди", обяснява мъжът. Затова ги оставил да продължат работа. Тогава поискали допълнителните 1200 лв, които той заплатил.

На четвъртия ден се озовах без пари и без покрив. Те просто не се появиха, нямаше ги. Нямах избор и започнах сам да оправям покрива. Проведох телефонни разговори с тях, а те ми обясняваха колко са напред с ремонта и колко много са свършили за тези 2-3 дни., продължава разказа си Ганчев.

"И на 17-тия ден се завърнаха, за да поискат още 2000 лв., за да завършат част от покрива - два ската около 50 - 60 квадрата", каза той. Аз вече знаех, че съм измамен от майсторите, но нямах какво да предприема: дал съм едни пари, на едни хвърчащи договори към фирма, която е ЕОД с ограничена отговорност, с основен капитал от 20 000 лв. Фирмата е регистрирана в София, без никаква дейност от регистрацията, обяснява Ганчев.

Кварталният полицай го посъветвал ако майсторите се появят отново, да му се обади. И не след дълго те дошли и още от колата започнали да искат 1000 лв. капаро, за да довършат работата си. "Изпаднах в някакъв ужас, ако пак започнат да развалят това, което съм направил, ще е някакъв кошмар", обясни Ганчев.

Започна процесът срещу Евгени Крусев заради ремонта на "Графа"

С разпити на свидетели започна делото за ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”, по което основен обвиняем е бившият з...

Четиримата майстори започнали заплахи за нощни нападения, за това, че ще повикат други роми от Самоков и ще започнат да рушат. "За да мога да разговарям нормално с тях и да спра да им търпя обидите им завързах китките на ръцете", разказва Ганчев за гражданския си арест. Използвал свински опашки, които имал покрай ремонта. "Вързах им китките на ръцете и ги оставих да седят на масата. Бях решил така или иначе да викам полиция."

По думите на Ганчев, по време на гражданския арест той бил с негов приятел и кучето му Арес, който, по думите му, се дразни от роми и става по-агресивен. "По някаква причина изпитва особени чувства към лица от такъв произход", обяснява Ганчев. 

"Да, имаше словесни нападки, имаше посягане към предмети, но не се е стигало до бой. Имам чувството, че всичко беше измислено предварително." Така обяснява Ганчев самият арест, при който той успява да задържи четирима роми. Двама от тях виждал за първи път, не били от майсторите, които дошли в началото. Били наети предния ден от шефа на фирмата.

Повикал полиция, прибрали двама от четиримата, които са служители на фирмата, а Ганчев написал жалба. "И в един момент аз се озовах в ареста. Разбрах, че имат адвокат от София, който в рамките на 1 час е дошъл в Раднево. Написали жалба, били заложници, били подложени на мъчения", продължава разказа си той.

Според прокуратурата в Раднево при гражданския арест е имало още двама души с Ганчев. Има образувано досъдебно производство и той е привлечен като обвиняем, за това, че противозаконно е задържал четирима мъже в двора на къщата си и ги държал принудително по мъчителен за пострадалите начин, чрез връзване на ръцете със свински опашки.

Започва ремонт на пътната връзка за Раднево в старозагорския квартал „Кольо Ганчев“

От днес започва реконструкция на кръстовището на бул. „Св. патриарх Евтимий“ и ул. „Загоре“ в квартал „Ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com