МЗ дава на прокурор продажбата на луксозна вила във Велинград (СНИМКА)

2031
МЗ дава на прокурор продажбата на луксозна вила във Велинград (СНИМКА)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Министерството на здравеопазването сезира (МЗ) прокуратурата за случая с продажба на недвижим имот на двуетажна масивна сграда /Вила на управителя/, собственост на "Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска”" ЕООД, гр. Велинград. Това съобщават от МЗ на страницата си във Фейсбук.

Със свое писмо министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков е изискал процедурата по провеждането на търга да бъде незабавно прекратена поради констатирани нарушения в обявлението на процедурата.

Още: Здравното министерство: Замърсяването по морето е било краткотрайно, изследването е манипулация

Снимка Фейсбук, страница на МЗ

Търгът се разследва

Действията по стопанисването и отдаването на търг от страна на болницата, вече са обект на прокурорско разследване. Министерството е предало всички необходими документи на Прокуратурата и до нейното произнасяне, МЗ не може да оповестява допълнителни данни за констатираните нарушения.

ВСИЧКО ЗА ПРОДАЖБАТА ВИЖТЕ ТУК:

Не ни трябва: Държавна луксозна вила е продадена изгодно

Припомняме, че на 18 септември тази година държавната белодробна болница на Велинград продаде на търг апетитната вила The Lodge. При начална цена 40 900 лв. без ДДС луксозният имот бе продаден чрез електронен търг за 51 125 лв. на Виктор Рашев като физическо лице. Сегашният ѝ наемател "Йовнов" ЕООД е класиран на второ място. Решението за тази продажба е взето от Министерския съвет на 26-ти април тази година, малко преди служебното правителство на Гълъб Донев да сдаде властта на редовното.

Справка в Имотния регистър показва, че от март 2021 г. е отдадена под наем за 10 години на фирма "Холидейинвест 2009" - еднолична собственост на Кирил Йовнов от гр. Царево. Фирмата е преименувана от април т. г. на "Йовнов" ЕООД. Материалният интерес на наема е 26 400 лв.

Цената на лукса

Още: Здравното министерство планира мораториум върху появата на нови болници

Вилата е посрещала гости от 13 октомври 2021 г. "Villa The Lodge е най-новото кътче за релакс в сърцето на SPA столицата на Балканите - Велинград. Вилата е решена в един етаж и разполага с три спални. Едната от спалните има собствен санитарен възел, а останалите две делят просторно общо помещение, решено в индустриален стил. На разположение на гостите са модерен хол с камина, кухня, оборудвана с всичко необходимо за Вашите кулинарни шедьоври, външно барбекю и светла веранда. Villa The Lodge разполага със самостоятелен SPA център, който включва джакузи, сауна, душове, ведро и масажен кабинет. Вилата е обградена от вековни борови гори и гледката през прозорците е достойна за платното на всеки художник", пише в рекламата ѝ за Booking. Но в нея се посочва, че е 150 квадрата. А в профила си във Фейсбук разследващият сайт "Биволъ" твърди, че по информация на клиенти цената за една вечер стига 3000 лв.

Още: Директорът на болницата във Враца подаде оставка

Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев казва в отговор на въпрос на депутат от "Възраждане" по повод намерението за продажба, че сградата е построена в поземлен имот на Министерството на земеделието и горите – Държавно ловно стопанство "Алабак". Намира се в държавен горски фонд с обща площ 45 822 дка и начин на трайно ползване "Дървопроизводство". Той допълва, че от лечебното заведение на тази сграда е извършен ремонт през 2012 г. Положена е външна изолация и е подменена подпрозоречната дограма. За строително-монтажни работи вътре в сградата собственикът не е инвестирал средства повече от 15 години.

Меджидиев казва още, че не разполага с информация, че сградата е дарена от велинградчани и че като лекар с 28 години стаж може да твърди, че тя не може да се използва за лечебни цели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com