X
 
 

На първа инстанция: 20 г. затвор за Десислава Иванчева

6137 6
На първа инстанция: 20 г. затвор за Десислава Иванчева
Снимка: БГНЕС
20 години лишаване от свобода и 10 000 лева глоба – това е наказанието за отстранения кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, предаде репортер на Actualno.com.

Специализираният съд я призна за виновна за това, че е поискала подкуп - от 187 000 евро, а не 500 000, както твърдеше прокуратурата.

Всъщност глобата за бившата кметица на "Младост" е намалена, защото съдът призна аргументи на защитата за нарушени права на Иванчева при ареста и лошите условия в ареста, заради което ѝ се дължи обезщетение - от 10 000 лева. Най-висока е глобата на Биляна Петрова - 15 000 лева, а на Петко Дюлгеров е наложена санкция от 12 000 лева.

20 г. затвор за Иванчева, Петрова и Дюлгеров пледира прокуратурата, защитата иска оправдателни присъди

Съдът да признае за виновни Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров за подкуп в особено големи размери при особено тежък сл...

Като съучастници са посочени другите двама – зам.-кметицата Биляна Петрова и соченият за посредник Петко Дюлгеров. Те получиха съответно 15 и 12 г. лишаване от свобода.

Съдия Иво Хинов посочи, че делото има "политически нюанс", като заяви, че не може да се твърди, че инвеститорът Александър Ваклин е провокирал подсъдимите.

Самият Дюлгеров за пръв път коментира пред медии случая, като настоя, че му е оказван натиск. Той заяви, че е получил 14 000 евро хонорар от строителния предприемач Александър Ваклин - пари, за които прокуратурата твърди, че са делът на Дюлгеров от подкупа. Той взел парите, защото му предстояла операция, но нямал договор за парите. Дюлгеров твърди, че имал нужда от трансплантация на роговица, не работел и имал три деца.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • ми то 5 ми то преди 9 месеца Профил на трол?
  Защо никой не пита: От къде ги има тези пари Ваклин?! За тези жени е ясно - всеки ден ги наказват за смелостта им.Абе как не осъдиха тези дето убиват, бият, зверстват с други хора на по 20 години и никога не ги видяхме с вериги...Та, тези две жени вече са мъченици и всеки нормален би ги подкрепил.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  я, три корумпета са в затвора? не бе . всичко е театър преди изборите . след месец май ще ги пуснат. ама и те трябва да пуснат малко кеш. така де - нали е пазарна демокрация.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  България е мафиотска държава.
 • П 2 П преди 9 месеца Профил на трол?
  Доганя що не го осъдихте за милионите ва п. майни?!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Кой ще седне да прави постановки за десетки хиляди с белязани банкноти в автобагажника на тия женици ? Вероятно който си играе с милиони и на когото тия женици са станали "трън в очите". Това ли са престъпниците на криминалния български преход ?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  da
  : 1 !