Набедените за "убийци" ще съдят Пеевски

19410
Набедените за "убийци" ще съдят Пеевски
Снимка: БГНЕС

Съдебни дела срещу Делян Пеевски, прокуратурата и българската държава ще заведат Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов, които бяха обвинени, че подготвят покушение срещу кандидат-депутата от ДПС Делян Пеевски.

Това съобщи адвокатът на Георги Христов – Николай Хаджигенов. Софийският апелативен съд прие, че не просто няма данни за подготовка на убийството, но и че тримата посочени не са извършили каквото и да е престъпление. По повод становището на магистратите Пеевски заяви: "Рухна митът за моето небивало влияние в съдебната система и прокуратурата", според госта обаче той очевидно има влияние върху тях. Главният прокурор не може просто така да се обърка – да обвини трима души в най-тежкото престъпление, и след това да се извини, каза адвокат Хаджигенов пред ТВ7.

Пеевски: Като съм толкова силен, защо съдът не ме брани?

Точно според традицията, скандалният депутат и медиен магнат Делян Пеевски коментира пред агенция ПИК решението на Апелативния съд да п...

Той уточни, че неговият клиент е преживял много тежки месеци и в момента емоционалното му състояние е нестабилно. Цялата случка е била шок и за близките им. А два месеца по-късно на тях все още не са им върнати иззетите вещи – компютри, таблети, телефони.

Това е съсипан живот, раздробен на парченца, който тепърва ще трябва да се събира. Не може да се мине просто с едно "сбъркал съм". Тези хора ще носят петното завинаги, каза още юристът.

Според него в момента главният прокурор не носи никаква наказателна отговорност за действията си. Трябва да има промени в съдебната система и прокуратурата да бъде извадена от нея, допълни Христов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com