X
 
 

Най-знаковите неразкрити убийства по времето на Бойко Борисов

39180 11
photo of Най-знаковите неразкрити убийства по времето на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС
Началото на 2018 година донесе на България жестокото шесторно убийство в Нови Искър. За обвиняем беше посочен Росен Ангелов, който след щателно издирване няколко дни, вчера (7 януари) бе намерен мъртъв. 

За Росен е известно, че има богато криминално минало и още през 2009-та година е трябвало да бъде в затвора, след като е обвинен в педофилия. Години наред обаче той е бил на свобода. Появиха се неофициални версии, че той далеч не е виновникът за убийството. Това ни накара да обърнем поглед назад в криминалната хроника от 2009-та година насам и да видим кои са най-ключовите неразкрити убийства, откакто Бойко Борисов е на власт - вече за трети мандат. Вижте кои случаи подбра за вас Actualno.com!

На 5 януари, 2010 година, двама убийци слагат край на живота на скандалния радиоводещ Боби Цанков, самообявил се за "летописец на мутрите". Убийството става по сред бял ден на столичния бул. "Александър Стамболийски". 7 куршума застигат Цанков и попадат в главата и тялото, ранени са и двама души, които случайно са на мястото по време на убийството. До днес няма и следа от убийците, въпреки твърденията на тогавашния градски прокурор на София Николай Кокинов, че властта е наясно кои са хората.

Боби Цанков беше защитен свидетел по делото срещу Маргините, но разпитът му пропада и той е арестуван заради възпрепятстване на правосъдието.

На 30 март, 2011 година, мъртъв в стая в хотел "Правец Ризорт" беше намерен собственикът на "Леденика" Михаил Михов, известен с прякора си Мишо Бирата. Името на Михов нашумя след аферата със скандалните разговори на покойния вече бивш шеф на "Митниците" Ваньо Танов и премиерът Бойко Борисов. От тях става ясно как се спира митническа проверка, която може да затвори голяма фирма и как се използват специални разузнавателни средства*.

През март 2012 година е убит Киро Шкафа с поне 10 куршума пред дома си в столичния "Младост". Минути по-късно издъхва в адски мъки от кръвозагуба. За Киро Кирилов-Шкафа се знае, че е част от групата за отвличания "Наглите", като точно преди да бъде убит, прокуратурата иска общо 18 години затвор за него заради извършени похищения на хора.

Само месец след убийството на Киро Шкафа, 52-годишният Васил Лазов-Железния е застрелян в столичния квартал „Княжево". Той е бил убит с два куршума в главата. Лазов имал криминална регистрация за използване и съставяне на фалшиви лични документи. През 1987 година е осъден на година и четири месеца затвор за подкуп. Веднага след убийството беше обявено, че няма установени свидетели на случилото се.

Красимир Гочев-Шмид е ликвидиран през май месец 2014 година в близост до дома му в Своге - вече по времето на краткото управление на Пламен Орешарски. Шмид се сочи за един от най-голените врагове на друга популярна фигура от ъндърграунда- Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския.

През декември месец същата година става още едно убийство, свързано Йоско Костинбродския. Става въпрос за Хрисим Хрисимов, който свидетелства срещу Костинбродския. Тогава излезе противоречива информация относно това дали Хрисимов е разполагал с охрана като важен свидетел.

На 7 януари 2016-та година на "Симеоновско шосе" в София 8 куршума достигат предприемачът Веселин Стоименов, известен като Весо Дебелия. Единият от тях го уцелва в главата и слага край на живота му. Изстрелите са произведени с пистолет "Макаров" със заглушител. Дълги години името на Веселин Стоименов се свързва с ВИС -2. По неофициална информация Стоименов е юридическото лице, което е извършило ликвидацията на ВИС-2, също така е спряган за един от наследниците на "кръстника" Георги Илиев.

През април 2014 година името на Стоименов беше забъркано в скандал, след като стана ясно, че частна фирма е окупирала пристана за лодки в резервата Ропотамо, въпреки прекратения договор с РИОСВ. Според някои медии компания на Веско Дебелия, както е прякорът му, притежава дружеството, свързвано още с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис – Таки.

Само няколко часа след Веселин Стоименов е убит собственикът на модна къща "Агресия" – Александър Антов – с двата куршума в тила докато разхожда кучето си край Бистрица. Полицията отбелязва, че мястото на покушението било непрекъснато осветено и имало много камери и туристи. Въпреки това виновник за убийството няма и до днес. Името на Александър Антов не се свързва публично със скандали, нито със слухове за връзки с тъмни кръгове от обществото. След убийството от КРИБ излязоха с нарочна декларация за случилото се, с която поставиха ултиматум за разкритие на престъплението. Оттогава мълчанието е оглушително!

* Разговорът между Бойко Борисов и Ваньо Танов

Б.Б. (Бойко Борисов) Ало, здрасти. Абе, тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак.

В.Т. (Ваньо Танов) Да?

Б.Б. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция.

В.Т. Значи, когато беше разговорът при вас, и нали вие казахте да се срещна с него и да се разбера. Аз го извиках при мене и почнахме да разговаряме. Обади се г-н Дянков и каза: "Аз карам влака, да дойде при мене".

Б.Б. Да.

В.Т. И аз го изпратих и повече... Сега в момента ми се обадиха, че някакъв гражданин звъни, че туй работи, Бирената. И има и дежурен телефон, че са изпратили мобилната група да види какво правят през нощта вътре в завода. В смисъл, казва, че работи заводът при отнет лиценз. Аз му звъннах по мобила и му казах: "Тази бира, която е налична, бутилирай я, докато оправим нещата"... го извика и аз не знам те какво са се разбирали.

Б.Б. Аз го видях Дянков и го пратих при него да се разберат.

В.Т. Аз звънях на министъра и му казвам: "Г-н министър, имахме уговорка с премиера по този въпрос. Вие го извикахте, кажете ми какво сте се разбрали последно". Той ми вика: "Нищо не съм се разбирал с него. Казах му да си извади тази бира, която е останала там, и това е". И аз сега не знам какво да им кажа. По принцип звъннах и няма да... щото аз заминавам утре за Македония, тъй като има три дена среща на Световната. И им казах: "Хората са писали, няма да го завеждат и искам да ми го докладват на мене". За да мога да разговарям с вас и да видим какво да...

Б.Б. Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не...

В.Т. Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът...

Б.Б. Не, бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там?

В.Т. Ами то е станало по обаждане...

Б.Б. Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме...

В.Т. ...защото, ако ги изведа, той няма лиценз...

Б.Б. Да. И това да се направи в момента.

В.Т. Аз това казах. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, докато не се върна да взема решение по въпроса.

Б.Б. Добре. Ако трябва, обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.

В.Т. Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажа...

Б.Б. Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  добре, че не искараха статистика за времето, в което ББ беше главен секретар, че щеше да стане скандално
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Местния герберски трол е строен да бърше насрано дупе. Жалко само, че е много тъп...
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Алооу, Шизито, като ти кажат няколко пъти че си тъп и ти започваш да повтаряш като папагал! Борисов може за много неща да бъде оплют, но поне да го направят малко по-интелигентно! От тебе това не се изисква..
  : 4 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Орешарски е на власт близо година и половина , през което време има неуспешен план за саморазправа с ГЕРБ!"Странно" защо ,този факт е убягнал на авторката, и приписва убийства през този период на управление на Борисов!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Евалла им на комунетата, как умеят за собствените им Л"на все друг да им е виновен! Никой няма полза от едно спряно работещо предприятие!Просто е трябвало да си оправи лиценза и да продължи да работи!От целият разговор се вижда , че Борисов е искал да направи услуга на Михов , а след това даже го и свързват едва ли не и с неговото убийство!Истината е , че Гоце лично се е обадил на Борисов , виж още ›› ако може да се прекрати проверката ,а след това се извъртя като византийска мастия!Във самият разговор Борисов е споменал Гоце , и то по доста груб начин , само че това се оказа изтрито от записа!Мишо Бирата е един от спонсорите на БСП,как партията се разправя с неверните синове,справка...Луканов!По-скоро обърнете внимание как ненавреме си отиде човека отнел лиценза на Лукойл!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Скоро гледах един филм за "елитната" полиция в Бразилия, МНОГО СМЕ ИЗОСТАНАЛИ! ТАМ УДАРНИ ОТРЯДИ НА ПОЛИЦМЕНИТЕ НАПРАВО РАЗСТРЕЛВАТ НЕУДОБНИ, НЕПОСЛУШНИ И ... КОНКУРЕНЦИЯТА(наркобизнес). Ама горе долу натам се движим! РАЗВИВАМЕ СЕ НАЧИ! Очевадно е че млади и безработни здравеняци се рекрутират лесно за наркобизнеса и всъщност работят под шапката на "полицията".
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Осми ден ПреЦедателство - осми труп. Самоубит ексзатворник, накиснат, за да не лъснат връзки с ГЕРБ при семейното убийство... "Витоша ски" откровено се подиграва на хора, власт и медии... В Банско кметът внесъл искане за осем нови кварталчета; инак всичко там е законно и "читаво"... Политическа стабилност върху тънка въжена линия Пееф се сдобива със сградата на ТВ7 / КТБ в &qu виж още ›› ot;Бъкстон"... Оттатък реката до другия булевард е убит тарторът на Търновско... Никой не помни данъчния, прострелян преди само две седмици... Дребни трески за дялане, инак - стабилност! Да не се излагаме пред чужденците! Да не си развяваме мръсните гащи!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Как пък Тролските твари разбрахте ,че шесторното убийство било "свързано" с ГЕРБ"! Сигурно и за прекъсналия цикъл на майка ти , пак ГЕРБ са виновни!Аман от олигофрени!
  : 18 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Герб е сбирщина от престъпници и е мафиотска партия...не че другите са нещо по
  : 5 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Комунистите клатят държавата. Те имат ресурса и мотивацията.
  : 6 !
 • Анонимен 1.4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Да вадим пушките и да се почваме..ебало си е макята...
  : 2 !
missing image
Дневен хороскоп за 17 ноември

Овен Тази неделя се огледайте в очите на другите. Понякога не ни е нужно огледало, за да разберем как изглеждаме. Телец Днес не поставяйте...