Нено Димов остава в ареста

1362
Нено Димов остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Бившият екоминистър Нено Димов остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд по повод искането на защитата на Димов наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража" да бъде изменена в по-лека, съобщава News.bg.

Според мотивите на магистратите, от показанията на свидетели и от събраните доказателства по делото има "обосновано предположение на съпричастността" му към обвинението. И затова има реална опасност Нено Димов да повлияе на свидетелските показания. Магистратите обаче не мислят, че той може да се укрие.

Нено Димов с обвинение и за концесията на ски зона Банско

Бившият министър на екологията Нено Димов е с повдигнато ново обвинение, свързано с концесията на ски зона "Банско", чийто концесионер ...

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от днес. Ако решението бъде обжалвано, съдебното заседание ще се гледа на 25 февруари от 10 часа.

Припомняме, че според прокуратурата категорично се установява, че министърът на околната среда Нено Димов не е положил достатъчно грижи за управлението и стопанисването на водния ресурс на язовир "Студена", с което допринесъл за недостиг на вода за питейни и битови нужди за населението на гр. Перник. В началото на годината бившият екоминистър бе задържан за 24 часа. По-късно в дома му бяха иззети документи, в които имало доказателства за извършени престъпления. ВИЖТЕ ХРОНОЛОГИЯТА.

Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев остана доволен от определението на съда. Според него към настоящия момент няма нови обстоятелства, които да налагат изменение на наложената мярка на Нено Димов - "задържане под стража".

От своя страна адвокат Ина Лулчева, подзащитник на Димов, заяви, че ще обжалва определението на съда. Според нея това е показало, че прокуратурата не се налага да работи по мерките, а съдът й върши работата. Прокуратурата не посочи нито една сериозна основа, на която се продължава задържането на Нено Димов, изтъкна адвокат Лулчева.

Нено Димов остава в ареста

Бившят екоминистър Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник, остава за постоянно в ареста. Това р...

По думите й прокуратурата посочила декларативно, че щяло да има още разпити на свидетели, други действия или обвиняемият да им въздейства. В този вид на процеса защитата няма участие, защото се развива на база на декларациите на прокурора, които съдът безкритично, каза още адвокат Лулчева.

Тя посочи, че от един месец нищо не се правело по делото и нямало да се разпитват свидетели, защото Нено Димов е обвинен за действия като министър, а те се вършат с правни актове.

"Все повече се създава впечатлението, че при невъзможността да се реагира адекватно на едно положение се хвърля една изкупителна жертва, за да се каже, че са взети всички мерки. Това е случаят", каза още адвокат Лулчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Рунд 2: Отново ще опитат да изслушат Сарафов, Гешев и Цацаров в комисията "Нотариуса"

Изслушват шефа на ДАНС и служебния финансов министър за акцията в митниците

Съдът гледа мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров

Трамвай блъсна жена в София

Мъж напръска четирима души с лютив спрей в столичен супермаркет

Разпитват бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, ще му повдигнат ли обвинение?

Откриха труп на мъж в столичния Западен парк

Още един пиян и без книжка катастрофира

Ало измамник открадна 40 000 лева от възрастна жена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com