Обвиненият за убийството на Милен Цветков застава пак пред съда

3350
Обвиненият за убийството на Милен Цветков застава пак пред съда
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) ще гледа мярката за неотклонение на Кристиан Николов, убил в катастрофа журналиста Милен Цветков, предаде репортер на БГНЕС. Припомняме, че навръх Великден тази година джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества. От тогава Николов е в ареста.

Преди седмица Софийски градски съд остави в ареста Кристиан, като не уважи молбата мярката му да бъде изменена в по-лека. Определението на СГС можеше да се обжалва пред апелативните магистрати. Какво ще решат те за мярката на 22-годишния Николов, който е в ареста от април, ще стане ясно на 10 ноември. Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и другите, пътували в джипа на Николов – Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Кристиан Николов остава в ареста

22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с автомобила си и причини смъртта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста. Това постан...

В началото на октомври беше обявено, че Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18:00 ч. на 19.04.20 г. при управление на лек автомобил „Ауди“ Николов нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие (ПТП) и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“ Милен Цветков. От прокуратурата посочиха, че Николов е управлявал превозното средство след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Пореден случай на насилие: Mъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Козлодуй

Внезапно изскочи пред камиона: Дете е в болница след инцидент в Бургас

Ало измамници заплашваха с часове възрастна жена, взеха и 4 000 лв.

АПИ трябва да плати солидно обезщетение за смърт при потопа в село Бисер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com