Кристиан Николов остава в ареста

3083
Кристиан Николов остава в ареста
Снимка: БГНЕС

22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с автомобила си и причини смъртта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста. Това постанови Софийският градски съд, предаде БГНЕС.

Кристиан Николов е изключително безотговорен, лекомислен и самонадеян. Той е управлявал автомобила след силен коктейл от наркотици. Личността му представлява реална заплаха за обществото. Затова трябва да остане в изолация в килията, докато цялата система му въздейства възпитателно. Това обяви съдия Петър Стоицев от Софийския градски съд.

Обвиненият за убийството на Милен Цветков иска електронна гривна вместо арест

Обвиненият за смъртта на журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов, иска да излезе от ареста и да носи електронна гривна. Искането на...

По-рано Николов поиска да му бъде изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Той е в ареста от април месец. Тогава джипът му, с висока скорост - 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато чака в колата си на червен светофар край столичен мол.

Освен шофирайки с превишена скорост, Николов е бил зад волана под влиянието на упойващи вещества.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19.04.2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, модел Q7, обвиняемият Н. нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“, модел „Форестер“, Милен Цветков. Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа на Николов - Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Тролей и автомобил се удариха в София, има пострадала (СНИМКИ)

Отмениха домашния арест на Васил Божков

18-годишна шофьорка блъсна две деца в Сопот, едното е с опасност за живота

Огромно задръстване заради катастрофа край Пловдив

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com