Огнян Стефанов: ДАНС всъщност не върши нищо

15820
Огнян Стефанов: ДАНС всъщност не върши нищо
Снимка: БГНЕС

Дано всичко завърши благополучно, но историята с изчезването на Петко Сертов напомня какво представлява ДАНС. Това заяви журналистът Огнян Стефанов, който беше едно от главните действащи лица в скандала за подслушване на журналисти „Галерия”, когато Сертов беше шеф на ДАНС.

Направих си труда да потърся има ли друг такъв случай в чужда държава и само в Ливан имаше нещо подобно. Там обаче просто човекът бил отишъл на някакво събитие и се е нарушила комуникация, заяви Стефанов.

Сертов изтеглил 8000 лв. в деня на изчезването си

Издирваният от полицията бивш шеф на ДАНС Петко Сертов е в неизвестност от петък вечерта. Полицията го издирва по сигнал на съпругата ...

Журналистът припомни, че още преди скандала „Галерия” ДАНС канела „на кафе” определени хора – например Алексей Петров. След като бях пребит, специална комисия в парламента единодушно реши, че ДАНС е действала незаконно като ме е следила и записвала, каза Стефанов пред Нова телевизия. И заяви, че не може да направи връзка между Сертов и делото „Малък Октопод”.

Стефанов заяви, че МИ5 има толкова служители, колкото и ДАНС, но Великобритания е с население 60 млн. души, а България – със 7 млн. души. Какво е свършила ДАНС – един процес няма заради работата на нашата служба? Откакто бях пребит и излязох от болницата, нито прокуратурата, нито ДАНС не се е срещал с мен – ей така, да се поинтересува какво се е случило, завърши Стефанов с горчивина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com