Освободиха косоварите, минали незаконно през Гюешево

3230
Освободиха косоварите, минали незаконно през Гюешево
Снимка: БГНЕС

Районният съд в Кюстендил освободи четиримата косовари, задържани на 26 август при нелегално преминаване през границата Македония-България, предаде агенция „Фокус”.

Флямур Весели, Бесник Бетичи, Лябеат Каралити и Атмир Бетичи признаха вината си, че в района на Гранично полицейско управление „Гюешево” са влезли през границата без разрешение на органите на реда и не на определените за това места, информира bTV. Те получиха присъда от една година лишаване от свобода, отложена за срок от три години и глоба по 100 лева.

Задържаха косовари със снимки на отрязани човешки глави

Петима граждани от Косово, със снимки на телефоните си на отрязани човешки глави, са задържани на ГКПП „Гюешево” край Кюс...

Съдът в Кюстендил отмени мярката „задържане под стража”, заради сключено споразумение. „Мотивът за сключване на споразумението беше за по-бързо приключване на процеса, нямаше смисъл да протакаме”, коментират от съда.

Прокурорът по делото Албена Разсолкова поясни, че в хода на разследването не са събрани достатъчно доказателства, че четиримата мъже имат връзка с „Ислямска държава”, както се предполагаше. Припомняме, че според информация в медиите в телефоните им са намерени клипове с молитвени ритуали на ИД, както и отрязани човешки глави.

До половин час мъжете ще напуснат страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com