Осъдиха и Вили Георгиев за убийството на Стоян Балтов

23363
Осъдиха и Вили Георгиев за убийството на Стоян Балтов
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) осъди и Вили Георгиев на 18 години затвор за убийството на Стоян Балтов.

Вили Георгиев бе оправдан за убийството от по-долната инстанция - Софийски градски съд, докато другите двама подсъдими за убийството получиха присъди. След присъдата на апелативните магистрати от днес и тримата подсъдими за убийството на студента от преди повече от 5 години получиха присъди по 18 години затвор.

На 19 юли 2013 г. Софийски градски съд осъди Александър Данаилов на 18 години затвор, Светлозар Стоилов на 18 години затвор при първоначален строг режим, а Вили Георгиев тогава беше оправдан за убийството на Стоян Балтов.

Подсъдими за убийството на студента Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. На 16 юли прокуратурата поиска по 20 години затвор за тримата. Те са обвинени за това, че на 5 декември 2008 година, около 3 часа през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети.

Според държавното обвинение, деянието е извършено по хулигански подбуди. Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов. Съдът прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 000 лева. Първото заседание по делото беше на 3 юли 2010 година. Тогава страните поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата. На 17 юли 2010 година СГС прекрати производството за убийството на Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com