X
 
 

От 2 000 до 10 000 лв. ще бъда глобата за ТЕЦ Бобов дол и Автомагистрали Хемус

620 0
От 2 000 до 10 000 лв. ще бъда глобата за ТЕЦ Бобов дол и Автомагистрали Хемус
От 2 000 до 10 000 лв. ще бъде глобата за Автомагистрали Хемус и ТЕЦ Бобов дол, които са използвали нерегламентирано вода от язовир Дяково. За това съобщи БНТ.

Припомняме, че при съвместните проверки на „Напоителни системи“ ЕАД и Басейнова дирекция Западнобеломорски район - Благоевград бяха открити нарушения при ползването на водите при ползването на язовирите Студена, Дяково и Пчелина.

Прокуратурата влезе в Басейнова дирекция – Благоевград*

Прокурори и разследващи полицаи влязоха в териториалното подразделение на Басейнова дирекция – Благоевград, предаде кореспондентъ...

"Нарушения имаше от ТЕЦ Бобов дол. Привишени количества бяха използвали от това, което им е разрешено с ребимния график. На тях е съставен и връчен акт за административно нарушение. Нерегламентирано използване на води без разрешително е установено и от АМ Хемус – открита е административно наказателна прокуратура. Глобите ще бъдат в размер от 2 000 до 10 000 лв." Това каза директорът на Басейнова дирекция Западнобеломорски район - Благоевград инж. Радослав Георгиев.

ТЕЦ Бобов дол има и други проблеми в момента, свързани с горенето на отпадъци. ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА.

При проверките властите откриха общо 29 нерегламентирани отклонения, чрез които е ползвана вода от главен тръбопровод на язовир Дяково. 25 от тях вече са запечатании това се е случило в последните 10 дни, каза още той. "До края на седмицата ще бъдат запечатани и останалите 4 отклонения за източване на водата от яз. Дяково."

Добрата новина е, че яз. Дяково излиза от своя критичен минимум в момента. Водата му е с обем малко под 13 млн. Кубика. Проверките на Басейнова дирекция продължават.

НПО иска оставките на директорите на РИОСВ - Перник и Басейнова дирекция - Благоевград

Организаторът на Централна рибно-опазваща организация в Перник Марио Антонов входира офицално писмо до министъра на околната среда и во...

Припомняме, че при язовир Студена последните проверки са били на 3 и 7 февруари. От тях стана ясно, че въпреки забраната за ползване на вода за промишлени цели, такива са подавани макар и в минимални количества за Стомана Индъстри и Топлофикация Перник АД. ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ.

Вчера от Топлофикация Перник категорично отрекоха да са позлвали вода за промишлени нужди. Днес екоминистърът коментира - "да приемем, че е изпуснал водомерът, визирайки топлофикационното дружество". ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Въпреки това и те ще бъдат санкционирани. Санкции ще има и за ВиК Перник. Глобата ще е в размер до 2 000 лв., съобщи БНТ.

Actualno.com

Етикети:

Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...

Последно в Актуално