Откриха 14 кг кокаин на борда на кораб с български капитан

16529
Откриха 14 кг кокаин на борда на кораб с български капитан
Снимка: бгнес

14 кг кокаин бяха открити на борда на кораб, плаващ под флага на Ямайка, но чийно капитан е българин. Освен него са били задържани още 13 моряци - граждани на Турция, Русия, Перу, Грузия, Украйна и Ямайка. Проверката е направена след оценка на риска в пристанище Маракайбо, Венецуела.

Дрогата е била скрита във водонепроницаема черна чанта. Открита е при обстоен оглед на кораба в района на машинното отделение. Според местните власти дрогата е била хвърлена на борда на кораба от преминаваща малка лодка.

Предполага се, че член на машинната команда е получил пратката на палубата, а след това е скрил наркотика в машинното отделение. Моряците все още се намират на борда на кораба, на разположение са на прокурор. В момента се водят разпити с членовете от екипажа. Били са конфискувани личните мобилни телефони на всички моряци. Властите във Венецуела водят разследване.

Това е вторият случай, през последно време, в който българи са участници в подобен скандал, след като на 13 август миналата година край бреговете на Испания беше задържан корабът „Свети Николай" с три тона кокаин на борда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com