Отложиха поредното съдебно заседание по аферата "Костинброд"

6669
Отложиха поредното съдебно заседание по аферата "Костинброд"
Снимка: БГНЕС

Заседанието по делото за аферата "Костинброд", насрочено за 19 март (четвъртък) от 9.30 часа, няма да се състои, съобщиха от СГС.

От съда уточняват, че заседание няма да има тогава, тъй като около 14 часа на 19 март ще се предявят веществени доказателства, които се съхраняват в Специализирания съд, а там достъпът е ограничен. На следващото съдебно заседание, което вече ще се проведе в СГС, също ще бъдат предявявани веществени доказателства и Росен Желязков ще дава обяснения.

Припомняме, че Росен Желязков е бивш главен секретар на Министерски съвет в периода от 2009 до 2013 г. Той е единственият подсъдим по Костинбродската афера с предполагаемо готовите за използване бюлетини. Тя гръмна на 11 май 2013 година - ден преди предсрочните парламентарни избори, след които на власт дойде кабинетът "Орешарски". Тогава прокуратурата и ДАНС извършиха специализирана операция в печатницата "Мултипринт", собственост на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, който е близък на бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

На 16 декември 2013 г. СГП внесе в съда обвинителен акт срещу Росен Желязков за престъпление по служба заради неосъществен контрол върху бюлетините. Престъплението се наказва със затвор от 1 до 8 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com