Пак отложиха делото САПАРД

24605
Пак отложиха делото САПАРД
Снимка: БГНЕС

За пореден път Върховният касационен съд (ВКС) отново отложи делото САПАРД, предаде Стандарт Нюз.

Както е отдавна известно, процесът се води срещу бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков. Те са обвинени в източване на 7,5 милиона евро по програмата САПАРД. Обвиняеми са още Мариана Николова, Анна Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов.

ВКС заседава по делото "Сапард"

Състав на Върховния касационен съд насрочи за 14 октомври заседание по делото, образувано по искане на главния прокурор за възобновяв...

Причината за днешното отлагане е пътуването до Индия на един от адвокатите, както и отсъствието на друг от подсъдимите. Освен всичко друго, Марио Николов не бил получил призовката си, защото не бил открит на адреса си. В крайна сметка съдът беше принуден да отложи делото за 1 ноември.

В края на миналата година стана ясно, че обвинителят от Софийска апелативна прокуратура Стойчо Ненков е оттеглил протеста срещу оправдателните присъди по делото, а изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов веднага след това изпрати искане за възобновяване до касационния съд.

Припомняме, че подсъдимите бяха оправдани на първите две инстанции. Преди изготвянето на мотивите от САС оправдателната присъда е била протестирана изцяло. В допълнителните съображения прокурор от АП-София, е оттеглил протеста само по отношение на Марио Николов и Людмил Стойков. Поради противоречие между първоначалния протест и допълнителните съображения протестът и срещу останалите подсъдими е оттеглен, за да бъде искана проверка на цялата присъда по извънредния способ-възобновяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com