X
 
 

Подновиха гасенето на пожара край Котел

899 0
Подновиха гасенето на пожара край Котел
Снимка: БГНЕС
Подновиха гасенето на пожара над Котел. Акцията беше прекратена през нощта поради съществуващ риск за живота на огнеборците.

Пожарът обхвана близо 2000 декара сухи треви и папрати в района на Котел. Огънят е обхванал частично и боровата гора, каза за БНР комисар Владимир Демирев, директор на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Сливен.

Силният вятър затруднява гасенето на пожара над Котел

Голям пожар гори над град Котел. Огънят е далече от къщите, но заради вятъра бързо напредва, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона....

Той обяви, че в момента в гасенето са включени всички сили и техника на противопожарната служба в Котел, подкрепени от екипи от Сливен.

Огънят се разраства заради силния вятър в района. Това създава и опасност от задимяване в Котел.

"Дори и в момента има задимяване на града, защото вятърът духа към него. Целта ни е да не допуснем да стане върхово горенето в боровата гора и да се усложни още повече ситуацията", обясни той.

Очаква се към огноборците да се присъединят още екипи като подкрепление. 

Голям пожар над Котел, пет екипа гасят огъня

Голям пожар гори над град Котел. Огънят е далече от къщите, но заради вятъра бързо напредва, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона....

"Имаме два екипа от Котел, два от Сливен изпратени. От Омуртаг в момента пътува, сме поискали помощ. Сили на горското стопанство в Котел, всички са мобилизирани, доброволното формирование на общината и допълнително от горските стопанства", обясни комисарят.

В гасенето на огъня участват и 150 доброволци и горски служители, припомна БГНЕС.

По информация на жителите на Котел огънят е тръгнал в обедните часове в четвъртък. Все още не е ясна причината за неговото възникване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители