Полиция остава да пази барикардирания в Черниче

25468
Полиция остава да пази барикардирания в Черниче
Снимка: БГНЕС

Полицаи ще дежурят около къщата на 40-годишния Васил в симитлийското село Черниче. Това каза пред Агенция "Фокус" кметът на Симитли Апостол Апостолов. 

По думите му, бащата на мъжа не е бил бит, а е бил в лошо здравословно състояние.

Барикадираният мъж в Черниче още не може да бъде изкаран от МВР

Вече няколко часа полицията не може да убеди Васил Митков да излезе от барикадирания си дом в Черниче. Мъжът е въоръжен с газов пистол...

"Доколкото разбрах от полицията, в крайна сметка се оказва, че бащата не е бит, след като му е направен обстоен преглед в болницата в Благоевград. Поради тази причина, и тъй като майката с децата не са в къщата, а са при родителите си в съседното село, тези, които ръководят акцията, решиха да оставят шестима полицаи да дежурят около къщата, а всички останали да се изтеглят", разказа Апостолов.

"Нещата са сложни. Вашите колеги-журналисти казаха силни неща, които като че ли не са верни", каза кметът на Община Симитли. По думите му за Васил Митков се знае, че преди две години е бил отвличан, нямало го е 6 - 7 дни, сега живее малко отшелнически. Има разни версии, говорят се разни неща. Иначе, преди това, беше едно много свястно, добро и работливо момче. Аз също бях изненадан, защото тези неща, свързани с отвличането, не ги знаех. Последните 2 години той почти не излиза от вкъщи, а ако излезе, стои пред тях. Когато излезе на улицата, на тротоара, като мине някои на улицата, той веднага се прибира, обясни кметът.

"Говорили са психолози и полицаи с Митков, но човекът е бил в някакъв афект. Явно притесненията са идвали от това, че е имал законен газов пистолет. Може би, доколкото говорих с ръководството на полицията, затова, че той може би изпитва и някакъв страх, не искат да предприемат някаква акция", предположи Апостолов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com